Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για την πανδημία
Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για την πανδημία

Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για την πανδημία

Νέα τίθενται σε ισχύ από την αρχή της εβδομάδας όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναδεικνύοντας την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ σε βασικό εργαλείο για την είσοδο των ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους, αλλά και τον έλεγχο της πανδημίας γενικότερα.

Την ίδια στιγμή ο αριθμός των πολιτών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι παρουσίασε μικρή έπειτα από μέρες. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη σταθεροποίηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων, δείχνει σταθεροποίηση της πορείας της πανδημίας προς το .

Στα 10 ορίζεται με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες η ανώτατη τιμή για την πραγματοποίηση rapid test, ενώ η ανώτατη τιμή για το μοριακό τεστ ορίζεται στα 60 . Οι ανώτατες τιμές δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών, οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Από τη Δευτέρα 13/9 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ την εβδομάδα με ίδιο κόστος. Οι ανεμβολίαστοι , ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι στον τουρισμό, στην , σε τηλεοπτικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα πρέπει να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα. Για την είσοδο σε κλειστούς χώρους εργασίας, διασκέδασης, πολιτισμού και άθλησης θα είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ αντιγόνου ή μοριακό.

Ο εργοδότης βάσει νόμου έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζομένους είναι εμβολιασμένοι και ποιοι όχι. Οσοι δεν έχουν εμβολιαστεί δε θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ κορωναϊού σε δημόσιες δομές πριν ταξιδέψουν. Επιβάλλεται η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνάθροιση.

Όσον αφορά την άθληση, στα κλειστά γυμναστήρια και μπορούν να εισέρχονται οι εμβολιασμένοι, όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης έως έξι μήνες μετά τη διάγνωση και οι ανεμβολίαστοι εφόσον έχουν αρνητικό rapid test έως 48 ώρες πριν. Ωστόσο είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται στην είσοδο έλεγχος πιστοποιητικών και ταυτοπροσωπίας με τη χρήση του COVID free app.

Τα γυμναστήρια που θα επιλέξουν να λειτουργήσουν μόνο με εμβολιασμένους ή όσους διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης μπορούν να χρησιμοποιήσουν το 100% του χώρου τους. Οι κυρώσεις μη συμμόρφωσης είναι αναστολή εργασίας για εργαζομένους, μη προσέλευσης στο σχολείο για μαθητές και απαγόρευση μετακίνησης για ταξιδιώτες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση