Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε δύο μήνες η απόφαση για σχεδόν 1,5 εκ. ευρώ που διεκδικεί η ΕΡΓΗΛ
Σε δύο μήνες η απόφαση για σχεδόν 1,5 εκ. ευρώ που διεκδικεί η ΕΡΓΗΛ

Σε δύο μήνες η απόφαση για σχεδόν 1,5 εκ. ευρώ που διεκδικεί η ΕΡΓΗΛ

Συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου η ανακοπή που είχε καταθέσει η ΜΒ κατά της δεύτερης επιταγής προς εκτέλεση ποσού 1.498.000 € που είχε εκδοθεί τον περασμένο Ιανουάριο, για δήθεν τόκους, τους οποίους αξιώνει και καταχρηστικά η ΕΡΓΗΛ.

Οι εκπρόσωποι της ΕΡΓΗΛ κατά την εκφώνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, εμφάνισαν στο Δικαστήριο ένα έγγραφο που ισχυρίστηκαν πως είναι πειθαρχική αναφορά, απ' ότι είπαν, που σχετιζόταν με την πρόεδρο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, θέτοντας ουσιαστικά εξαίρεσής της από τη .

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της ΜΒ, οι συνήγοροι της ΕΡΓΗΛ δεν κατέθεσαν επίσημα αίτημα εξαίρεσης, αλλά άφησαν ένα έγγραφο στην έδρα και είπαν ότι αυτό αφορά την Πρωτο, με ότι αυτό συνεπάγεται ποινικά.

Στη συνέχεια η πρόεδρος για λόγους ς τάξης έθεσε θέμα ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου, που συνεδρίασε και αποφάνθηκε ότι καθόλα νόμιμα και χωρίς κανέναν αποδεδειγμένο λόγο, η συγκεκριμένη δικαστής, μπορεί να προεδρεύσει στη συγκεκριμένη σύνθεση του Δικαστηρίου.

Ο συνήγορος της ΔΕΥΑΜΒ δήλωσε στο Δικαστήριο την αγανάκτηση της Επιχείρησης σημειώνοντας ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της, διότι τη συγκεκριμένη μεθόδευση – όταν δεν αρέσει στην αντίδικο ο οποιοσδήποτε δικαστής να θέλει να τον εξαιρεί ή να τον παραγκωνίζει, ως απολύτως απαράδεκτη, προδήλως παράνομη – είναι ενάντια στα συμφέρονται και στα δίκαια της ΔΕΥΑΜΒ και κατ' επέκταση του Βολιώτικου λαού.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Καραγκιόζος, τόνισε ότι με την καίρια συμβολή του καθηγητή Αστικού Δικαίου Κλεάνθη Ρούσσου, η ΔΕΥΑΜΒ κάνει μια τιτάνια προσπάθεια για να μπορέσει να υπερασπίσει τα δίκαια και συμφέροντα της ΔΕΥΑΜΒ και των Βολιωτών.

Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ εξήγησε ότι η ΕΡΓΗΛ διεκδικεί τα αυτά, από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Επιχείρησης, ως τόκους επί του συνόλου των απαιτήσεών της.

Ο κ. Καραγκιόζος, στην εκδίκαση της ανακοπής εκτέλεσης υποστήριξε ότι η ΕΡΓΗΛ πληρώθηκε 12 εκ. € για έργο, που αποδείχτηκε από την μηχανικών του ΤΕΕ Μαγνησίας, που εκτέλεσε και ήταν αξίας περίπου 5,5 εκ. €. Ο ίδιος είπε ότι με ένα ακόμη εκατομμύριο Ευρώ που πληρώθηκε το 2011, εισέπραξε συνολικά 13 εκ. €, ενώ ζητάει άλλα 10 εκ. €, δηλαδή συνολικά 23 εκ. €.

Όπως είπε «δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν και θα προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διαφυλάξουμε τα δίκαια και τα συμφέροντα της ΔΕΑΥΜΒ».

Σημειώνεται ότι η απόφαση επί της ανακοπής που άσκησε η ΔΕΥΑΜΒ αναμένεται να εκδοθεί από την ειδική διαδικασία περιουσιακών διαφορών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου σε διάστημα δύο μηνών.

Υπενθυμίζεται πως η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου σε αντίστοιχη ανακοπή κατά της πρώτης επιταγής ύψους 9 εκ. ευρώ είχε βγάλει απόφαση που εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2018 (94/2018) και αναγνώριζε το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ και το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε αναγνωρίσει το ακατάσχετο και διέταξε την αποδέσμευση των λογαριασμών της Επιχείρησης.

Έτσι χθες η ΕΡΓΗΛ με το έγγραφο που κατέθεσε προσπάθησε να πετύχει την αυτοεξαίρεση της προέδρου του Μονομελούς, που είχε εκδώσει την παραπάνω απόφαση επί της πρώτης επιταγής (94/2018), αλλά τελικά το αίτημα αυτό απορρίφθηκε.

Συμπαράσταση των εργαζομένων 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ και εκπρόσωπός τους στο Δ.Σ. της Επιχείρησης Βάιος Ζεμπέογλου παραβρέθηκε στο Δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης «για να δείξουμε ότι ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι είναι αλληλέγγυοι στην προσπάθεια υποβάθμισης των συμφερόντων της ΔΕΥΑΜΒ, απέναντι στις απ της ΕΡΓΗΛ».

Όπως είπε, κύριος στόχος των εργαζομένων, είναι η ομαλοποίηση της εν γένει λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ για η παροχή υπηρεσιών ύδρευσης -ς, διασφάλισης της δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση