Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ /  Σε δύο ημέρες εκταμιεύθηκαν 726,4 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7
 Σε δύο ημέρες εκταμιεύθηκαν 726,4 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7

 Σε δύο ημέρες εκταμιεύθηκαν 726,4 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, πιστώνονται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά του έβδομου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Παράλληλα, πιστώνεται 1,8 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους του πέμπτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, για τους οποίους εκκρεμούσε η ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων τους, καθώς και 10,2 εκατ. ευρώ σε εκμισθωτές που επηρεάστηκαν από τα μέτρα μείωσης των μισθωμάτων.

Ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,  , δήλωσε σχετικά: «Πιστώθηκε τη Μ. Πέμπτη στους τραπεζικούς λογαριασμούς 71.319 δικαιούχων του έβδομου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής συνολικού ύψους 331,4 εκατ. ευρώ, ενώ τη καταβλήθηκαν 395 εκατ. ευρώ στους πρώτους 190.624 δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7. Έτσι, μέσα σε μόλις δύο ημέρες, έλαβε η συντριπτική πλειονότητα των δικαιούχων έλαβε τη μέσα από το χρηματοδοτικό εργαλείο του Υπουργείου Οικονομικών. Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή για τον έβδομο κύκλο ανέρχεται σε 261.943, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση ενίσχυση ύψους 726,4 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα, δε, να υπενθυμίσω ότι επίκειται η έκδοση ΚΥΑ που θα παρέχει τη δυνατότητα σε όσες επιχειρήσεις δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, αλλά δήλωσαν εγκαίρως τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα “myBusinessSupport”, να υποβάλουν αίτηση ένταξης στον έβδομο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Επίσης, πιστώνεται σήμερα στους λογαριασμούς 188 δικαιούχων του πέμπτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, για τους οποίους εκκρεμούσε η ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων, συνολικού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν στηριχθεί από τον πέμπτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ανέρχεται σε 360.575, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση ενίσχυση ύψους 1,27 δισ. ευρώ.

Το , συνεχίζει με συνέπεια και με σεβασμό στους πόρους του Έλληνα φορολογούμενου, να στηρίζει τις επιχειρήσεις, των οποίων ο κύκλος εργασιών έχει πληγεί από τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωναϊού.

Τέλος, εκταμιεύεται ποσό συνολικού ύψους 10,2 εκατ. ευρώ σε 5.238 ιδιοκτήτες ακινήτων, με το οποίο το καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για το πρώτο τρίμηνο του . Έτσι, για τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου Μαρτίου 2020 – Μαρτίου έχουν πραγματοποιηθεί συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων συνολικού ύψους άνω των 395 εκατ. ευρώ.

Η Κυβέρνηση και το συνεχίζουν να τηρούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν θέσει και εξακολουθούν να στηρίζουν εγκαίρως όλες τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από την που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωναϊού».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε #σκάφος στα Πευκάκια #σκάφος - https://t.co/MpNGO0pYNb -

  • Η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου #ΑγίουΙωάννουτουΘεολόγου - https://t.co/kq5Z0IxfUg -

  • Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου ο Ρίτσι Κιτόκο #ΡίτσιΚιτόκο - https://t.co/Ex2LvE1fV1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση