Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σε δοκιμασία αντοχών και αξιοπιστίας σήμερα η Βουλή
Σε δοκιμασία αντοχών και αξιοπιστίας σήμερα η Βουλή

Σε δοκιμασία αντοχών και αξιοπιστίας σήμερα η Βουλή

Σε δοκιμασία υπό ακραίες συνθήκες έχει τεθεί από το πρωί σήμερα η αξιοπιστία της λειτουργίας του Κοινοβουλίου και των αντιπροσώπων του Εθνους: Στην αίθουσα της Ολομέλειας το πρωί συζητείται και ψηφίζεται νομο του για «τις βοσκήσιμες γαίες». Το ειδικότερο ενδιαφέρον ως προς αυτό είναι ότι οι υπουργοί διαφόρων άλλων κυβερνητικών τομέων έκριναν αναγκαίο και σκόπιμο να εντάξουν τροπολογίες για σειρά άσχετων με το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου θεμάτων (εισαγωγή στα , ρυθμίσεις φορολογικών ζητημάτων, διευθετήσεις υποθέσεων σχετικών με λατομεία, στελέχωση γραφείων Περιφερειαρχών, επιστροφή χρημάτων που είχαν στο παρελθόν λάβει αγρότες με τη μορφή ενισχύσεων που κρίθηκαν από την ΕΕ παράνομες κ.ά).

Την ίδια ώρα σε άλλες αίθουσες του Ναού της Δημοκρατίας, συνεδρίαζαν Επιτροπές για κρίσιμα θέματα: Α) Με τον υπουργό Εργασίας Γ.Κατρούγκαλο και την παρουσία Ευρωπαίου αξιωματούχου, για το παρόν και το μέλλον των εργασιακών ζητημάτων. Β) Με τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη και αντικείμενο την του υπουργείου Παιδείας για τον περί την σχεδιαζόμενο «κοινωνικό διάλογο». Γ) Με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με θέμα την ετήσια Εκθεσή της, επί των προφανώς ευαίσθητων ζητημάτων της αρμοδιότητά της.
Το απόγευμα δε, επίσης στην Ολομέλεια, ανοίγει η πενθήμερη (κορυφώνεται – ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα του προσεχούς Σαββάτου) κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης επί του παραδοσιακά κορυφαίου θέματος, εκείνου που αφορά τον Κρατικό Προϋπολογισμό του επομένου έτους.

Αυτή την προφανέστατα «φορτωμένη» ημέρα για την ελληνική Βουλή, οι δύο μεγαλύτερες κοινοβουλευτικές ομάδες, του και της ΝΔ επέλεξαν για να πραγματοποιήσουν συνεδριάσεις, ενόψει –όπως λένε- της συζήτησης του προϋπολογισμού. Ευλόγως, λοιπόν, αναρωτιέται κάποιος πόσοι βρίσκονται στις αίθουσες συνεδριάσεων, και αν είναι επαρκώς ή έστω στοιχειωδώς προετοιμασμένοι για να επιτελέσουν το νομοθετικό έργο τους. Η εικόνα το μεσημέρι στους χώρους συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου ήταν αποκαρδιωτικά αποκαλυπτική: Στην Ολομέλεια, λίγο πριν από την ψηφοφορία του «ενισχυμένου» από πολλές άσχετες τροπολογίες νομοσχεδίου, δεν ήταν περισσότεροι από 25 . Μειωμένη ήταν και η συμμετοχή στις συνεδριάσεις των τριών Επιτροπών.

Αντιθέτως, στους διαδρόμους, στο Εντευκτήριο, στα κομματικά γραφεία και σε πέριξ του Μεγάρου καφέ και εστιατόρια οι πολιτικές συζητήσεις διεξάγονταν σε πυρετώδεις ρυθμούς: οι του και των , με θέμα το ενδεχόμενο «διαρροών» κυβερνητικών βουλευτών και την προοπτική συνεργασίας με το κόμμα του κ. Β. Λεβέντη. Στην Ενωση Κεντρώων, το θέμα των συζητήσεων εξυπακούεται, εντός αυτού του κλίματος. Στην Νέα Δημοκρατία, αντιστοίχως, στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν το … πρόβλημα των εσωκομματικών διαδικασιών ως προς την εκλογή νέου Προέδρου.

Ολα αυτά δε, ενώ στον ορίζοντα είναι περισσότερα από εμφανείς οι νέες δύσκολες για τη σημερινή πλειοψηφία νομοθετικές υποχρεώσεις (ασφαλιστικό, φορολογικά θέματα, προαπαιτούμενα για νέα υπο-δόση), και με βαριά ακόμα τη σκιά της πολιτικής έντασης που πυροδότησε, ως γνωστόν, η πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κυρίως στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση