Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σε δοκιμασία αντοχών και αξιοπιστίας σήμερα η Βουλή
Σε δοκιμασία αντοχών και αξιοπιστίας σήμερα η Βουλή

Σε δοκιμασία αντοχών και αξιοπιστίας σήμερα η Βουλή

Σε δοκιμασία υπό ακραίες συνθήκες έχει τεθεί από το πρωί σήμερα η αξιοπιστία της λειτουργίας του Κοινοβουλίου και των αντιπροσώπων του Εθνους: Στην αίθουσα της Ολομέλειας το πρωί συζητείται και ψηφίζεται νομοσχέδιο του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για «τις βοσκήσιμες γαίες». Το ειδικότερο ενδιαφέρον ως προς αυτό είναι ότι οι υπουργοί διαφόρων άλλων κυβερνητικών τομέων έκριναν αναγκαίο και σκόπιμο να εντάξουν τροπολογίες για σειρά άσχετων με το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου θεμάτων (εισαγωγή στα ΑΕΙ, ρυθμίσεις φορολογικών ζητημάτων, διευθετήσεις υποθέσεων σχετικών με λατομεία, στελέχωση γραφείων Περιφερειαρχών, χρημάτων που είχαν στο παρελθόν λάβει αγρότες με τη μορφή ενισχύσεων που κρίθηκαν από την ΕΕ παράνομες κ.ά).

Την ίδια ώρα σε άλλες αίθουσες του Ναού της Δημοκρατίας, συνεδρίαζαν Επιτροπές για κρίσιμα θέματα: Α) Με τον υπουργό Εργασίας .Κατρούγκαλο και την παρουσία Ευρωπαίου αξιωματούχου, για το και το μέλλον των εργασιακών ζητημάτων. Β) Με τον υπουργό Παιδείας . Φίλη και αντικείμενο την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τον περί την παιδεία σχεδιαζόμενο «κοινωνικό διάλογο». ) Με την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με θέμα την ετήσια Εκθεσή της, επί των προφανώς ευαίσθητων ζητημάτων της αρμοδιότητά της.
Το απόγευμα δε, επίσης στην Ολομέλεια, ανοίγει η πενθήμερη (κορυφώνεται – ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα του προσεχούς Σαββάτου) κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης επί του παραδοσιακά κορυφαίου θέματος, εκείνου που αφορά τον Κρατικό Προϋπολογισμό του επομένου έτους.

Αυτή την προφανέστατα «φορτωμένη» ημέρα για την ελληνική Βουλή, οι δύο μεγαλύτερες κοινοβουλευτικές ομάδες, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ επέλεξαν για να πραγματοποιήσουν συνεδριάσεις, ενόψει –όπως λένε- της συζήτησης του προϋπολογισμού. Ευλόγως, λοιπόν, αναρωτιέται κάποιος πόσοι βρίσκονται στις αίθουσες συνεδριάσεων, και αν είναι επαρκώς ή έστω στοιχειωδώς προετοιμασμένοι για να επιτελέσουν το νομοθετικό έργο τους. Η εικόνα το μεσημέρι στους χώρους συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου ήταν αποκαρδιωτικά αποκαλυπτική: Στην Ολομέλεια, λίγο πριν από την ψηφοφορία του «ενισχυμένου» από πολλές άσχετες τροπολογίες νομοσχεδίου, δεν ήταν περισσότεροι από 25 βουλευτές. Μειωμένη ήταν και η συμμετοχή στις συνεδριάσεις των τριών Επιτροπών.

Αντιθέτως, στους διαδρόμους, στο Εντευκτήριο, στα κομματικά γραφεία και σε πέριξ του Μεγάρου καφέ και εστιατόρια οι πολιτικές συζητήσεις διεξάγονταν σε πυρετώδεις ρυθμούς: οι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με θέμα το ενδεχόμενο «διαρροών» κυβερνητικών βουλευτών και την προοπτική συνεργασίας με το κόμμα του κ. Β. Λεβέντη. Στην Ενωση Κεντρώων, το θέμα των συζητήσεων εξυπακούεται, εντός αυτού του κλίματος. Στην Νέα Δημοκρατία, αντιστοίχως, στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν το … πρόβλημα των εσωκομματικών διαδικασιών ως προς την εκλογή νέου Προέδρου.

Ολα αυτά δε, ενώ στον ορίζοντα είναι περισσότερα από εμφανείς οι νέες δύσκολες για τη σημερινή πλειοψηφία νομοθετικές υποχρεώσεις (ασφαλιστικό, φορολογικά θέματα, για νέα υπο-δόση), και με βαριά ακόμα τη σκιά της πολιτικής έντασης που πυροδότησε, ως γνωστόν, η πρόσφατη των πολιτικών αρχηγών κυρίως στις του πρωθυπουργού με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση