Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σε δεινή κατάσταση η υγιής βιομηχανία ΕΒΟΛ
Σε δεινή κατάσταση η υγιής βιομηχανία ΕΒΟΛ

Σε δεινή κατάσταση η υγιής βιομηχανία ΕΒΟΛ

Κραυγή αγωνίας εξέπεμψε σήμερα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου , τονίζοντας ότι μια υγιής οικονομικά βιομηχανία, όπως η , αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της λόγω του προβλήματος στο τραπεζικό σύστημα.

Ο κ. Πρίντζος επισήμανε ότι μετά από 13 χρόνια, για πρώτη φορά τα 150 άτομα που εργάζονται στη γαλακτοβιομηχανία είναι απλήρωτα, ενώ αδυναμία υπάρχει και στην πληρωμή των αγροτών που έχουν παραδώσει τα σιτηρά τους και των κτηνοτρόφων που παραδίδουν το γάλα τους.

«Χρήματα έχουμε αλλά είναι στο τραπεζικό σύστημα και δεν μπορούμε να πληρώσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος και πρόσθεσε πως σε δέκα ημέρες η βιομηχανία δεν θα μπορεί να προμηθευτεί πρώτη ύλη από το για να κατασκευαστούν από την οι φιάλες εμφιάλωσης του γάλακτος.

«Τα αποθέματα τελειώνουν σε δέκα ημέρες και εάν δεν πληρώσουμε μέχρι αύριο για να προμηθευτούμε την πρώτη υλη τότε δεν θα μπορούμε ούτε να παραλάβουμε γάλα ούτε και να το διαθέσουμε στην αγορά» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ. Ωστόσο ο κ. Πρίντζος είπε ότι αναζητούνται τρόποι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου είπε ακόμη ότι η οργάνωση έδινε μέχρι πρότινος 30.000 ημερησίως στην τοπική αγορά για καύσιμα, αναλώσιμα κ.λπ. και πως κατέβαλε το ποσό των 300.000 μηνιαίως σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Ο ίδιος έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη που υφίσταται στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ιστορία της χώρας , η οποία έχει- ακουμπήσει όλες τις κοινωνικές τάξεις και τον αγροτικό κόσμο και συμπλήρωσε: «Δε μπορούμε να πούμε ποιος φταίει. Ο ιστορικός του τος θα αποδώσει ευθύνες όπου ανήκουν.

Τα χωριά ερήμωσαν, τα καφενεία έκλεισαν και μια ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Η χώρα καταστρέφεται, φεύγει και είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να πούμε την αλήθεια και να μην την κρύβουμε κάτω από το χαλί. Η συντελούμενη καταστροφή που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια ολοκληρώνεται τους τελευταίους πέντε μήνες.»

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου εξέφρασε κραυγή αγωνίας τονίζοντας ότι κάτι πρέπει να γίνει, αφού η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα κι εξέφρασε φόβους ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν επιδοτήσεις και κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα, σε περίπτωση που γίνει κατάσχεση εις χείρας τρίτων.

Μάλιστα δήλωσε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και συνέστησε στους κυβερνώντες (πρώην, νυν και επόμενους) να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την ανήσυχη ησυχία του αγροτικού κόσμου και να ενσκήψουν σοβαρά στο πρόβλημα των αγροτών.

Ο ίδιος είπε πως κινδυνεύουμε με καταστροφή, πρόσθεσε ότι οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ δεν πληρώνουν, ενώ σημείωσε ότι οι μειώθηκαν από 50% έως 70% και η κατανάλωση μειώθηκε κατά 15%.

Κλείνοντας ο κ. Πρίντζος κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμπράξουν δημιουργικά ώστε να αποφευχθούν διχαστικές καταστάσεις και τόνισε ότι πρέπει να προλάβουμε να περισώσουμε ό,τι έχει απομείνει, ενώ εκτίμησε ότι το μεγάλο κακό στην έγινε και η κατάσταση δεν θα ομαλοποιηθεί εντός λίγων ημερών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση