Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Σε δίκη οι υπεύθυνοι της ταβέρνας για την περυσινή έκρηξη στην Πορταριά
Σε δίκη οι υπεύθυνοι της ταβέρνας για την περυσινή έκρηξη στην Πορταριά

Σε δίκη οι υπεύθυνοι της ταβέρνας για την περυσινή έκρηξη στην Πορταριά

Στο ακροατήριο οδηγείται η υπόθεση της έκρηξης δεξαμενής προπανίου στην που συνέβη πριν από έναν ακριβώς χρόνο (17 Οκτωβρίου ), με αποτέλεσμα την καταστροφή της ταβέρνας “Τα Σκαλάκια” και της πρόκλησης εκτεταμένων ζημιών σε γειτονικά κτίρια.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελία, ο ιδιοκτήτης και η σύζυγος του θα δικαστούν το προσεχές διάστημα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο , κατηγορούμενοι για τρία , όλα σε βαθμό πλημμελήματος.

Συγκεκριμένα αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της έκρηξης, της παράβασης του νόμου περί αυθαιρέτων κτισμάτων και του νόμου περί πυρασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Οκτωβρίου η εισαγγελία του είχε ζητήσει προκαταρκτική εξέταση από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, μετά την έκρηξη δεξαμενής προπανίου, ενώ μετά την κατάθεσή του είχε αφεθεί ελεύθερος, ο διαχειριστής του καταστήματος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε προχωρήσει σε για να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν οι άδειες της Πολεοδομίας, αλλά και άδεια εγκατάστασης και χρήσης της δεξαμενής προπανίου στο χώρο του μαγαζιού.

Είχαν εξεταστεί οι φάκελοι για να διαπιστωθεί αν η εγκατάσταση ήταν νόμιμη, ενώ διαπιστώθηκε πως η επιχείρηση δεν είχε άδεια λειτουργίας, η οποία εκδίδεται με της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Υγειονομικού.

Αναφορικά με την αδειοδότηση μιας εγκατάστασης προπανίου, γίνεται αρχικά από την Πολεοδομία και στη συνέχεια από την Πυροσβεστική, με τα μέτρα πυρόσβεσης.

Η έκρηξη που είχε σημειωθεί στην ταβέρνα στην Πλατεία της Πορταριάς ήταν μεγάλης ισχύος με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαρ. Πόζογλου να επισημαίνει τότε, ότι σε περίπτωση λειτουργίας της επιχείρησης εκείνο το βράδυ θα θρηνούσαμε θύματα.

Παράλληλα είχε χαρακτηρίσει ως ευτύχημα το γεγονός ότι το συμβάν σημειώθηκε στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και δεν έγινε έκρηξη της δεξαμενής που υπήρχε στον εξωτερικό χώρο, διότι το μισό χωριό θα αντιμετώπιζε πρόβλημα.

Στο σημείο είχαν σπεύσει έξι πυροσβεστικά οχήματα με 15 άνδρες αποκλείοντας την ευρύτερη περιοχή, φοβούμενοι το ενδεχόμενο νέας έκρηξης.

Ζημιές είχαν υποστεί τα γειτονικά κτίρια, είχαν σπάσει τζάμια και στους γύρω χώρους, ακόμη και σε απόσταση μέτρων, εκτοξεύτηκαν τσιμέντα, γλάστρες, μέχρι ολόκληρες πέργκολες.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση