Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Σε διάλογο καλεί τους αγρότες η κυβέρνηση
Σε διάλογο καλεί τους αγρότες η κυβέρνηση

Σε διάλογο καλεί τους αγρότες η κυβέρνηση

«Οι αγροτικές επιδοτήσεις έως του ποσού των 12.000 ευρώ δεν υπολογίζονται ως φορολογητέα ύλη», δήλωσε ο Βαγγέλης Αποστόλου στο πλαίσιο της κοινής ς τύπου με τη συμμετοχή της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας εροβασίλη, του υπουργού Εργασίας ιώργου Κατρούγκαλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Όπως εξήγησε κατά αυτόν τον τρόπο, από τα 2,6 δισ. ευρώ των ετήσιων ενισχύσεων, τα 2,2 δισ. μένουν αφορολόγητα.

Οι στο φορολογικό των αγροτών βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αλεξιάδης. Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι αποφασίζουμε για μας και τα μας και δεν είναι προς όφελος των αγροτών να διατηρηθεί η κατάσταση ως έχει. Οι αγρότες, ανέφερε, θέλουν ο ΟΓΑ και οι ασφαλιστικές κλάσεις να μείνουν όπως είναι, όμως όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σε ένα ενιαίο οργανισμό με τις ίδιες εισφορές και τις ίδιες αποδοχές. «Δεν θέλουμε οι αγρότες να είναι πολίτες Β' κατηγορίας, όμως θέλουμε όλοι οι Ελληνες πολίτες να έχουν την ίδια μεταχείρηση», πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Αναφορικά με τις των αγροτών, ο υπουργός Εργασίας, είπε ότι «δεν πιστεύω ότι οι αγρότες υποκινούνται. Δίκαια εκφράζουν τις αμφιβολίες τους μετά την μαυρίλα των πέντε προηγουμένων χρόνων. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον φόβο στο μυαλό των αγροτών».

Σημειώνεται ότι τα επαρχιακά δίκτυα της χώρας έχουν παραλύσει από τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Σχεδόν στο σύνολο επικράτειας τα τρακτέρ παραμένουν στους ς, εμποδίζοντας σε πολλά οδικά δίκτυα την ομαλή διεξ της κυκλοφορίας.

getimage-thumb-large

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση