Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Σε διάλογο καλεί τους αγρότες η κυβέρνηση
Σε διάλογο καλεί τους αγρότες η κυβέρνηση

Σε διάλογο καλεί τους αγρότες η κυβέρνηση

«Οι αγροτικές επιδοτήσεις έως του ποσού των 12.000 δεν υπολογίζονται ως φορολογητέα ύλη», δήλωσε ο Βαγγέλης στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης τύπου με τη συμμετοχή της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Όπως εξήγησε κατά αυτόν τον τρόπο, από τα 2,6 δισ. των ετήσιων ενισχύσεων, τα 2,2 δισ. μένουν αφορολόγητα.

Οι στο φορολογικό των αγροτών βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία δήλωσε από την πλευρά του ο κ. . Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι αποφασίζουμε για μας και τα παιδιά μας και δεν είναι προς όφελος των αγροτών να διατηρηθεί η κατάσταση ως έχει. Οι , ανέφερε, θέλουν ο ΟΓΑ και οι ασφαλιστικές κλάσεις να μείνουν όπως είναι, όμως όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σε ένα ενιαίο οργανισμό με τις ίδιες και τις ίδιες αποδοχές. «Δεν θέλουμε οι να είναι πολίτες Β’ κατηγορίας, όμως θέλουμε όλοι οι Ελληνες πολίτες να έχουν την ίδια μεταχείρηση», πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο υπουργός Εργασίας, είπε ότι «δεν πιστεύω ότι οι αγρότες υποκινούνται. Δίκαια εκφράζουν τις αμφιβολίες τους μετά την μαυρίλα των πέντε προηγουμένων χρόνων. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον φόβο στο μυαλό των αγροτών».

Σημειώνεται ότι τα επαρχιακά δίκτυα της χώρας έχουν παραλύσει από τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Σχεδόν στο σύνολο επικράτειας τα τρακτέρ παραμένουν στους δρόμους, εμποδίζοντας σε πολλά οδικά δίκτυα την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

getimage-thumb-large

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση