Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σε χάβρα μετατράπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου
Σε χάβρα μετατράπηκε  το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Σε χάβρα μετατράπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Σε χάβρα μετατράπηκε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ενώ βαριές εκφράσεις εκτοξευτήκαν για ακόμη μια φορά μεταξύ της δημοτικής αρχής και της μείζονος μειοψηφίας.
Για πλέον και μια ώρα το Δημοτικό συμβούλιο μετατράπηκε σε κερκίδα και σε τσίρκο και η έναρξη έγινε με την κόντρα Γαλάτη -Δούρα, με αφορμή τα λεγόμενα του πρώτου να ευχηθούν στους υποψήφιους βουλευτές.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Αλ. Δούρας αντέδρασε έντονα κι απευθυνόμενος προς τον κ. Γαλάτη είπε «θα ‘πρεπε να ντρέπεσαι» για να του απαντήσει ο κ. Γαλάτης «Κύριε Γαλάτη θα με αποκαλείς από εδώ και πέρα, δεν είμαστε φίλοι».
Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μ. Μιτζικός πρότεινε να δοθούν στους συμβούλους 5' ώστε να εκτονωθούν για να τους γράψουν τα ΜΜΕ και μετά να γίνει η συνεδρίαση, αλλά δεν εισακούστηκε.

Η συνέχεια είχε φόντο τα αδέσποτα κι όπως προέκυψε στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Αλ. Δούρας μετά την εντονότατη μεταξύ τους κόντρα.

Μετά από επ που κατέθεσε ο κ. Δούρας ο αρμόδιος Αναστ. Μπατζιάκας ανέφερε χαρακτηριστικά «Όσες επερωτήσεις κι αν κάνετε, εμείς ότι υποσχεθήκαμε στους δημότες θα το κάνουμε» σημειώνοντας ότι έγιναν δύο επιθέσεις στο κυνοκομείο: στην πρώτη επίθεση, βρέθηκαν περίπου 70 αδέσποτα έξω από τα κελιά κι από τα οποία περισυλλέγησαν τα 40 και στη δεύτερη επίθεση που έγινε βρέθηκαν περίπου 40 – 50 αδέσποτα έξω από τα κλουβιά και περισυλλέγησαν περίπου 30, τονίζοντας ότι έχει ανατεθεί στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να αποκαταστήσει τις ζημιές.

Επίσης ο κ. Μπατζιάκας ενημέρωσε ότι για τις δύο αυτές επιθέσεις έχει ενημερωθεί η Αστυνομία και πρόσθεσε ότι από τον Μάιο μέχρι σήμερα έχουν στειρωθεί 200 αδέσποτα .

Στο σημείο εκείνο τον διέκοψε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Μουλάς και του ζήτησε να απαντήσει εγγράφως.

Ο κ. Δούρας ζήτησε το λόγο δηλώνοντας ότι τόσο ο κ. Μπατζιάκας όσο και ο δήμαρχος αναφέρθηκαν με προσβλητικά λόγια στο πρόσωπό του. Όπως είπε «Ο κ. Μπέος στην προηγούμενη συνεδρίαση χρησιμοποίησε γελοίους σχολιασμούς και δεν έχει επίγνωση. Δεν γνωρίζει ο δήμαρχος ότι έχω σώσει ζωές και δε λερώνεται το όνομά μου από τις αναφορές του. Δε νομίζω να έχει την ευθιξία να τα πάρει πίσω. Τον αφήνω στην κρίση των πολιτών. Αυτά που είπε ήταν για συκοφαντική δυσφήμιση».

Απαντώντας ο δήμαρχος Βόλου απευθυνόμενος προς τον κ. Δούρα είπε: «Δε σας πειράζω και δε σας προκαλώ. Ποιος είναι φαιδρός και γελοίος το ξέρει ο κόσμος. Ταρζανιές δε σας παίρνει να κάνετε. Αν δεν αντέχετε την πίεση μη μιλάτε. Έχουμε φάρμακο για όλα τα ποντίκια, πόσο μάλλον για ανθρώπους σαν εσένα» με τον κ. Δούρα να λέει ότι «θα τα πούμε στο δικαστήριο».

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας παρενέβη διερωτώμενος αν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τον κ. Μουλά να του επιτίθεται κατηγορώντας τον για σόου και τον κ. Γαργάλα να απαντά «αυτά να τα λες στους υφιστάμενους» και τον κ. Μουλά να συνεχίζει να τον κατηγορεί ότι δημιουργεί σόου κι επεισόδια. Μάλιστα στο σημείο εκείνο ο κ. Γαργάλας του είπε μία φράση προκαλώντας την έκρηξη του προέδρου ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Γαργάλα είπε: «Άιντε φτύσε τα μπούτια σου να κάνεις τσουλήθρα. Αυτά κάνεις σε κάθε συμβούλιο για να πάρεις το χρίσμα από τον Πατσιαντά».

Στη συνέχεια το λόγο ξαναπήρε ο δήμαρχος Βόλου λέγοντας ότι και στο παρελθόν είχε γίνει παρεξήγηση με την κ. Οικονόμου κι όπως υπογράμμισε «τον σεβασμό τον κερδίζεις δεν τον απαιτείς.
Η κ. Κοκκινάκη πήρε ένα μάθημα. Σε αυτήν εδώ την αίθουσα έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα. Κάντε ανοιχτό δι αλλά θα τα ακούτε κιόλας. Σε ό,τι αφορά εμένα κ. Δούρα πειράζω πολύ άσχημα. Ο δρόμος του δικαστηρίου είναι ανοιχτός».

Ο δήμαρχος είχε ένα κρεσέντο λέγοντας: « Ο κόσμος ξύπνησε και σας έστειλε στο σπίτι. Ασχολείστε με καταγγελίες αντί να κάνετε μια πρόταση . 80.000 έσοδα ήρθαν στην πόλη από το παζάρι, καταγγείλατε συμπολίτες επιχειρηματίες για τη Γιορτή Κρασιού, δόθηκαν όλα τα στοιχεία, ενώ εσείς δεν δώσατε κανέναν λογαριασμό.

Όταν αναλάβαμε υπήρχαν 3. 744.000 ευρώ απλήρωτα τιμολόγια και από 1η Σεπτεμβρίου μειώθηκαν στα 1. 382.000 ευρώ.

Ο Δήμος έχει λάβει κατά το παρελθόν 34 δάνεια και πέντε ως εγγυητής και ένα από τράπεζα του εξωτερικού. Έτσι λειτουργούν οι τσιγγάνοι, εμείς δεν πήραμε δάνειο , πληρώνουμε τα λάθη τα δικά σας.

Είστε ανίκανοι, τελειωμένοι δεν σας βλέπουμε, γελάει ο κόσμος μαζί σας, είστε εκτός τόπου και χρόνου.
Το ποιός θα είναι δήμαρχος θα είναι μου και όλοι θα είναι ενωμένοι, θα συνεχίσουμε μέχρι το '19 ,είτε σας αρέσει είτε όχι. Πρόκειται για σαπίλα, κατάντημα, έβλεπα τους πεθαμένους, ποιο ΟΚ ποια ΛΑΕΝ Λουι και εγώ είχα προτάσεις να είμαι υποψήφιος αλλά δεν πουλάω την πόλη, οι υποψήφιοι είναι για κάνα πανηγύρι ή για καμιά λαϊκή.

Εμείς έχουμε 15 φακέλους για τα μεγάλα προτα της πόλης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό αποφάσισαν να απέχουν. Δεν μιλάμε για προσωπικά θέματα , αλλά για την πόλη. Εγκληματείτε εις βάρος της πόλης. Να πάτε όπου θέλετε, εμείς θα κάνουμε αυτό που θέλουμε και θα κριθούμε από τον κόσμο. και του κώλου τα εννιάμερα, με αυτά ασχολείστε.

Τουαλέτες δεν είχατε στα σχολεία κουλτουριάρηδες, κάνατε την πόλη για 200 αστούς, δεν υπολογίζατε τίποτα. Παραλάβαμε χρέη 44 εκ. ευρώ. Δεν μασάμε εμείς. Χορτάσαμε ψέμα και παρωδία.
Μπορεί να είναι κουραστική η θέση αλλά μη μας λέτε διάφορα γιατί θα είμαστε υποψήφιοι και μετά το '19.»

Απαντώντας ο κ. Πατσιαντάς είπε ότι όσα είπε ο δήμαρχος ότι όλοι είναι ίδιοι είναι πρακτική της Χρυσής Αυγής και πρόσθεσε: « Προεκλογικά στρέφει τα φώτα πάνω του με τις κορώνες του. Κούρασε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι. Δεν σας καθαίρεσε κανείς, όλοι κρινόμαστε. Δεν έχουμε βίτσιο με τα αδέσποτα, αλλά έχουν οικονομικές παραμέτρους, αυτές θα μας απασχολούν καθ' όλη την τετραετία. Θα τα πούμε μετά τις 23 Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του ο κ. Μπέος απάντησε: «εσείς κάνατε τη Χρυσή Αυγή τρίτη δύναμη, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «εμείς κάνουμε κουμάντο» για να ξεσπάσει κόντρα με το σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Ν . Κανελλή.

Στη συνέχεια η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου εξήγησε: «η προηγούμενη δημοτική αρχή ξεχρέωσε 16 εκ. και εσείς βάζετε σε ένα τσουβάλι τα στοιχεία, ενώ η προηγούμενη Δ.Α. δεν χρέωσε το Δήμο, αλλά ξεχρέωσε.

Απαντώντας ο δήμαρχος της είπε ότι είναι πιο σημαντικό να προσφέρετε αντί να κάνετε ερωτήσεις.
Ακολούθησε έντονη κόντρα μεταξύ Μουλά Πατσιαντά- Κανελλή, ενώ στη συνέχεια ο κ. Πατσιαντάς απευθυνόμενος στο σύμβουλο Γ. Βλιώρα του είπε: «θα με πεις μαλάκα παλιόπαιδο», ενώ ο Γ. Βλιώρας διατείνονταν ότι δεν τον αποκάλεσε έτσι.

Ο κ. Μουλάς απευθυνόμενος στον κ. Πατσιαντά του τόνισε: «κάτσε κάτω και φρόνημα , γέρασες και μυαλό δεν έβαλες», ενώ στο σημείο εκείνο ο Γ. Σουίπας πήγε να επιτεθεί να επιτεθεί στον Πατσιαντά, αλλά τον συγκράτησαν σύμβουλοι. DSV4

Τέλος κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η παραχώρηση χώρου στη Χρυσή Αυγή ενόψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου.

Οι τέσσερις μειοψηφίες ψήφισαν κατά και ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός να ψήφισε λευκό.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας δήλωσε ότι διανύουμε μια επικίνδυνη προεκ περίοδο και μία τέτοια απόφαση θα δημιουργήσει προτα, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος υπογράμμισε χαρακτηριστικά «Στο μόρφωμα που λέγεται Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να παραχωρηθεί χώρος και πρέπει να καταδικαστούν τέτοια κόμματα και μορφώματα», κατηγορώντας τον πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής Αναστ. Μπατζιάκα ότι παραφράζει τον Νόμο και πρότεινε ονομαστική ψηφοφορία.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος άφησε αιχμές υπενθυμίζοντας ότι τον Ιανουάριο που δόθηκε η αίθουσα στη Χρυσή Αυγή κάποιοι «γελοίοι» προπηλάκισαν τα μέλη της. Όπως είπε «Είναι δικαίωμα του καθενός να είναι ό,τι θέλει. Μέχρι και φωτιά κοντέψανε να τους βάλουμε τότε. Υπάρχουν και φασίστες που φοράνε κουκούλες και καίνε Δημαρχεία. Δε θα κρίνω ούτε τον κουκουλοφόρο ούτε τον φασίστα» και δήλωσε ότι απέχει από αυτή την ψηφοφορία ενώ εκτίμησε –με βάση δημοσκοπήσεις-ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτο κόμμα στη Μαγνησία.

Κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκε στους χώρους που θα διατεθούν στα κόμματα να προστεθεί και η Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση