Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Σε χαμηλά ποσοστά η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών στη Μαγνησία
Σε χαμηλά ποσοστά η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών στη Μαγνησία

Σε χαμηλά ποσοστά η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών στη Μαγνησία

 Σε χαμηλά ποσοστά κινήθηκε η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών κατά του  πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.

Στην Β’Βάθμια το ποσοστό συμμετοχής των  καθηγητών κυμάνθηκε  στο 3,62% και των δασκάλων στο 17%.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Μαρία Γιαννουλή, ανέφερε:  “Το πολυνομοσχέδιο είναι απαράδεκτο από τη στιγμή που κατατέθηκε, εν μέσω πανδημίας.  Είναι απαξιωτικό εκ μέρους του υπουργείου να μην υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επίμαχα ζητήματα που χρήζουν συζήτησης.

Αυτά είναι η επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, η εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, η ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων και οι ποινές για τους αναπληρωτές.  Πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους εκπαιδευτικούς για να πάνε σε απομακρυσμένα μέρη και όχι να τιμωρούνται. Θίγονται εκπαιδευτικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών”, προσθέτοντας ότι “Η νεολαία μας είναι το μέλλον της Ελλάδας”.

Ακολούθως ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Μαγνησίας Απ. Μούσιος, σημείωσε: “Στόχος είναι να αναβαθμίσουμε το δημόσιο και για αυτό ζητούμε από την πρώτη στιγμή την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Πρέπει να αρχίσει ένας ευρύς κοινωνικός διάλογος με τις εκπαιδευτικές κοινότητες και με τους γονείς για να έχουμε ένα μακρόπνοο σχεδιασμό που θα δίνει προοπτική. Η συρρίκνωση και υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου πρέπει να σταματήσει.

Διαφορετικά θα αυξάνει τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες. Το νομοσχέδιο αυξάνει τον αριθμό των ανά τάξη από 22 σε 25 με να αλλοιώνονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του δημόσιου σχολείου”, ενώ αναφορά έκανε και στους αναπληρωτές.

Η γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λιάνα Πασχούδη είπε ότι το γονεϊκό κίνημα συμπαραστέκεται στον αγώνα των εκπαιδευτικών και πως συμφωνεί με τα αιτήματά τους.

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών ο Βασ. Τίρχας δήλωσε:  “η κυβέρνηση, εν μέσω καραντίνας έφερε σε διαβούλευση ένα απολύτως αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και ότι σε τροπολογία άδραξε την ευκαιρία να επιβάλει τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες. Έχυσε κροκοδείλια δάκρυα για τα μαθήματα που χάνουν οι μαθητές, οι οποίοι για ειδικό λόγο απουσιάζουν από το σχολείο. Δεν λέει όμως κουβέντα για τις δικές της ευθύνες, για τις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες, εξαιτίας της αδιοριστίας και των καθυστερημένων ακόμα και μέχρι την άνοιξη προσλήψεων αναπληρωτών καθηγητών”.

Εκ μέρους των εκπαιδευτικών κοινωνικών επιστημών  ο Στ. Κατσούρας , ανέφερε:  “έχουμε καταθέσει υπόμνημα έκκληση στους βουλευτές και στους φορείς, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά μας να υπάρχει κοινωνική σκέψη, μαθήματα κοινωνικών επιστημών στα σχολεία και να διατηρήσουμε τη θέση μας. Η υπουργός Παιδείας, αν και νομικός, εξοβελίζει στη πράξη από το δημόσιο σχολείου τους νομικούς κοινωνικούς και πολιτικούς επιστήμονες από τις δηλώσεις της καθώς θα υπάρχει η πολιτική παιδεία της Α’ Λυκείου και ίσως λιγότερες ώρες από τις σημερινές”.

Ο  ίδιος πρόσθεσε ότι αυτό έχει ως όλοι οι κοινωνικοί επιστήμονες να μένουν χωρίς ωράριο στα Λύκεια και  διευκρίνισε: “Δεν στρεφόμαστε ενάντια σε άλλη ειδικότητα και δεν θα τσιμπήσουμε με τις ορέξεις της πολιτικής ηγεσίας Ζητάμε το αυτονόητο δικαίωμά μας να εργαζόμαστε. Ζητάμε οι σχολές κοινωνικών πολιτικών επιστημών στην Ελλάδα να έχουν ελπίδες αποκατάστασης των πτυχιούχων τους και τα να διδάσκονται τον σύγχρονο προβληματισμό που θα τους κάνει ενεργούς δημοκρατικούς πολίτες”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας - https://t.co/G718wkViMu… -

  • Έλεγχοι, πρόστιμα και λουκέτα στη Θεσσαλία #κορωνοπρόστιμα - https://t.co/EmgLykGJq3 -

  • Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν #ΔΑλμυρού - https://t.co/z3kMvz1QNd -

"Αλιεύοντας" την είδηση