Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σε αργία ο αντιδήμαρχος Βόλου Δημήτριος Καντόλας
Σε  αργία  ο αντιδήμαρχος Βόλου Δημήτριος Καντόλας

Σε αργία ο αντιδήμαρχος Βόλου Δημήτριος Καντόλας

Σε τίθεται ο αντιδήμαρχος Βόλου Δημήτριος Καντόλας , με διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία πρωτοκολλήθηκε σήμερα.

Με βάση την απόφαση ο κ. Καντόλας τίθεται σε από τα καθήκοντά του , λόγω αμετάκλητης παραπομπής του για κακούργημα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ς, με την επιβολή περιοριστικών μέτρων και μέχρι εκδόσεως τελεσίδικης αθωωτικής απόφασης.

Να σημειωθεί ότι στον αντιδήμαρχο Βόλου έχουν επιβληθεί με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ, ενώ του έχει ασκηθεί ποινική για απιστία, ψευδή βεβαίωση και .

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιόιτητας μετά από έλεγχο του στην Αττική, για τον εντοπισμό επιχείρησης εργολάβου που είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια σε όλη την Ελλάδα και είχε εξαφανιστεί.

Στη Μαγνησία η υπόθεση ήλθε στο φως από ελέγχους της και του ΙΚΑ και αφορά χρηματικά εντάλματα για εικονικά – πλαστά τιμολόγια του εν λόγω εργολάβου, που φέρονται να υπογράφηκαν και να πληρώθηκαν το Νοέμβριο του 2010, δηλαδή ένα μόλις μήνα πριν η διοίκηση αλλάξει μορφή και συγκροτηθεί ο ενιαίος Καλλικρατικός Δήμος Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα δόθηκαν για έργα που φέρονται να έγιναν, ενώ δεν ήταν ενταγμένα στο τεχνικό 2010 του τότε Δήμου ς, ενώ εντοπίστηκαν διάφορες παρατυπίες στις διαδικασίες παραλαβής των έργων και ελλείψεις στα παραστατικά των ενταλμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη θέση του κ. Καντόλα θα καταλάβει ο επιλαχών σύμβουλος Αναστ. Καπουρνιώτης (πολιτικός μηχανικός) και η ορκωμοσία του αναμένεται την Παρασκευή 7 Αυγούστου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση