Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Σε αργία ο αντιδήμαρχος Βόλου Δημήτριος Καντόλας
Σε  αργία  ο αντιδήμαρχος Βόλου Δημήτριος Καντόλας

Σε αργία ο αντιδήμαρχος Βόλου Δημήτριος Καντόλας

Σε αργία τίθεται ο αντιδήμαρχος Δημήτριος Καντόλας , με διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία πρωτοκολλήθηκε σήμερα.

Με βάση την απόφαση ο κ. Καντόλας τίθεται σε αργία από τα καθήκοντά του , λόγω αμετάκλητης παραπομπής του για κακούργημα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, με την επιβολή περιοριστικών μέτρων και μέχρι εκδόσεως τελεσίδικης αθωωτικής απόφασης.

Να σημειωθεί ότι στον αντιδήμαρχο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ, ενώ του έχει ασκηθεί για απιστία, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιόιτητας μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ στην Αττική, για τον εντοπισμό επιχείρησης εργολάβου που είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια σε όλη την Ελλάδα και είχε εξαφανιστεί.

Στη Μαγνησία η υπόθεση ήλθε στο φως από ελέγχους της ΔΟΥ και του ΙΚΑ και αφορά χρηματικά εντάλματα για εικονικά – πλαστά τιμολόγια του εν λόγω εργολάβου, που φέρονται να υπογράφηκαν και να πληρώθηκαν το Νοέμβριο του 2010, δηλαδή ένα μόλις μήνα πριν η διοίκηση αλλάξει μορφή και συγκροτηθεί ο ενιαίος Καλλικρατικός Δήμος Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα δόθηκαν για έργα που φέρονται να έγιναν, ενώ δεν ήταν ενταγμένα στο τεχνικό πρόγραμμα 2010 του τότε Δήμου Αισωνίας, ενώ εντοπίστηκαν διάφορες παρατυπίες στις διαδικασίες παραλαβής των έργων και ελλείψεις στα παραστατικά των ενταλμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη θέση του κ. Καντόλα θα καταλάβει ο επιλαχών σύμβουλος Αναστ. Καπουρνιώτης (πολιτικός μηχανικός) και η του αναμένεται την Παρασκευή 7 Αυγούστου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

  • Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης #ΑιμιλιανόςΚαζαντζίδης - https://t.co/rhTIZHncYd -

  • Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Αλμυρός - https://t.co/NDozQyXZ1c -

"Αλιεύοντας" την είδηση