Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σε αρένα μετατράπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου
Σε αρένα μετατράπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Σε αρένα μετατράπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Πρωτοφανές προκλήθηκε στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου όταν πιάστηκαν στα χέρια ο σύμβουλος της ΑΠ. Νάνος και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ι. Γρηγορίου.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος και πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ Μπαρ κι Εστίασης Ι. Γρηγορίου, πλησίασε προς τους συμβούλους της Απ. Νάνο και Θοδ. Τσαλούχα κατηγορώντας τους ότι είναι όλοι ίδιοι και τους είπε «πάτε να γα…..», ενώ κατά δήλωση του κ. Γρηγορίου ο κ. Νάνος ήταν αυτός που τον προκάλεσε.

Η κατάσταση εκτροχιάστηκε, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το περιστατικό δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις και ο πρόεδρος αναγκάστηκε να διακόψει εκ νέου τη συνεδρίαση.

dsv2

Η ένταση συνεχίστηκε μεταξύ του συμβούλου της ΛΑΣ Θοδ. Τσαλούχα και του Ι. Γρηγορίου οι οποίοι αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι ήταν κακιά στιγμή και ζήτησε να δοθεί ένα τέλος και αμοιβαίες εξηγήσεις.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γρηγορίου με υπόμνημά του στην αρχή της συνεδρίασης ζήτησε στα τέλη για όλους τους καταστηματάρχες, εξηγώντας ότι έλειπε στη συζήτηση του θέματος αυτού στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕ κ. Καββαθά.

Ο ίδιος κατηγόρησε τις μειοψηφίες για τη στάση τους στο θέμα της ς τελών κοινοχρήστων χώρων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για 10 μετρημένα μαγαζιά την πληρώνουν εκατοντάδες. Όλοι είστε ίδιοι».

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος διευκρίνισε ότι η παράταξή του δεν ψήφισε το θέμα, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, άσκησε κριτική στον κ. Γρηγορίου, τονίζοντας ότι από την στιγμή που συζητείται ένα τέτοιο θέμα που αφορά τον κλάδο του δεν έπρεπε να αποχωρήσει, με τον κ. Γρηγορίου να επιτίθεται φραστικά στον κ. Πατσιαντά.

Ένταση για το θέμα των καθαριστριών

Η ένταση ξεκίνησε με αφορμή υπόμνημα των Σωματείου καθαριστριών. Συγκεκριμένα μετά την ανάγνωση του υπομνήματος των καθαριστριών για τον τρόπο πρόσληψης από τις σχολικές επιτροπές του Δήμου Βόλου, η γραμματέας του Σωματείου Μαρία Γκριτζάνη ζήτησε να πάρει το λόγο, ωστόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς δεν της τον έδωσε.

Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Εύη Καρυδάκη ζήτησε να μιλήσουν οι καθαρίστριες, ωστόσο ο κ. Μουλάς την προειδοποίησε ότι αν συνεχίσει να διακόπτει το Συμβούλιο θα της καταθέσει και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Στο σημείο εκείνο αντέδρασαν οι σύμβουλοι Απ. Νάνος, Θ. Τσαλούχας και Ι. Μολοχίδης αποκαλώντας τον πρόεδρο «ασφαλίτη» κι ότι θα έπρεπε να ντρέπεται, με τον κ. Μουλά να διακόπτει τη συνεδρίαση μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Λαμβάνοντας το λόγο η κ. Γκριτζάνη ανέφερε ότι στις ανακοινώσεις πρόσληψης καθαριστή – ριας με σύμβαση μίσθωσης έργου ορισμένου χρόνου για τα σχολεία 1ου ΕΚ Ν. Ιωνίας, 1ου Γυμνασίου Βόλου, 2ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, Εσπερινού Λυκείου Βόλου, 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις των σχολικών επιτροπών, εκτός από τα αντικειμενικά επιλογής, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και η διαδικασία της συνέντευξης.

Όπως είπε η κ. Γκριτζάνη «Τι συνέντευξη να δώσουμε; Δεν ξέρουμε πώς να καθαρίσουμε; Εμείς τον αγώνα μας δεν τον αφήνουμε. Θέλουμε να ξαναγίνουν προσλήψεις στα σχολεία κι όχι με πενταμηνίτες, αλλά με μόνιμο προσωπικό».

Ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, διευκρίνισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν διώχνει τις καθαρίστριες ωστόσο σημείωσε: “δεν θα τις ρωτήσουμε ποιες θα προσλάβουμε” κι απευθυνόμενος προς τους συμβούλους της ΛΑΣ δήλωσε “Να καταλάβετε ότι οι άνθρωποι που αγωνίζονται κι είναι αδικημένοι σας πήραν χαμπάρι όλους εσάς”, ενώ η κ. Γκριτζάνη ζήτησε από όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση.

Έντονη κόντρα Μπέου-Οικονόμου

Στην ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος Βόλου κατηγόρησε την επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσσα Οικονόμου λέγοντας: “μη σας δούμε σε λίγο καιρό να αποχωρείτε όπως ο Σκοτινιώτης. Είναι αιδιανόητο να επιτρέπω σε πολιτικά σκουπίδια να κάνουν το άσπρο-μαύρο και να παραποιούν τα πραγματικά περιστατικά”.

Επίσης ο ίδιος τόνισε: “Όταν αναλάβαμε στις 31/804 βρήκαμε απλήρωτες οφειλές 3,6 εκ. ευρώ και αποπληρώθηκαν τα 2,2 εκ. ευρώ και μένει υπόλοιπο 1,4 εκ ευρώ.

Υποχρέωσή μας είναι να σταθούμε στους επιχειρηματίες που δίνουν ανάπτυξη, αλλά και για να διαφημίζεται η πόλη. Κατεβείτε να χαρείτε από τις 4 Δεκεμβρίου. Εσείς περιφορά κάνατε, η σαπίλα δεν μπορεί να φύγει από πάνω σας. Η Αργώ των 250 χιλ. ευρώ έφτασε στα 800 εκ.ευρώ , το Μουσείο της Πόλης, το Τζιότζιο Ντε Κίρικο. Βάζουμε λουλούδια και λαμπάκια γιατί έτσι γουστάρουμε, μόνοι σας θα μείνετε. Εμείς δεν ήρθαμε να βγάλουμε τα σκάνδαλα και τις κακοτεχνίες, αλλά για να δημιουργήσουμε. Λάθη μπορεί να κάνουμε αλλά Ρακιντζής δεν θα έρθει. Σταματήστε γιατί έρχονται μαύρες μέρες για εσάς”.
Απαντώντας η κα Οικονόμου είπε ότι ο δήμαρχος σπιλώνει τους πάντες για ακόμη μια φορά, του επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς και τόνισε ότι μιλάει χωρίς επιχειρήματα. ” 6,7 εκ. ευρώ βρήκατε στο ταμείο. Λέτε ψέματα. Είστε άσχετοι. Ο ρόλος της ς είναι να μιλά, να διαφωνεί και να ασκεί κριτική.”

Κλείνοντας ο κ. Μπέος δεσμεύτηκε ότι θα φέρει στοιχεία το επόμενο 15νθήμερο.

Κατά πλειοψηφία αγορά οικοπέδου στο Σωρό

Τέλος, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η αγορά οικοπέδου 25 στρεμμάτων ιδιοκτησίας Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εν Ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας στην περιοχή Αγίου Στεφάνου, με τις αντιδράσεις των μειοψηφιών που έκαναν λόγο για σκάνδαλο.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για μια έκταση 25 στρεμμάτων με εμπορική και εξαγωγική χρήση και μπορεί να την αγοράσει ο Δήμος, έναντι συμβολικού ποσού και πρόσθεσε ότι υπάρχει για κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσα Οικονόμου δήλωσε ότι ο Δήμος διαθέτει διπλανή έκταση 9,5 στρεμμάτων για σχολείο, με καλύτερο συντελεστή δόμησης και θα μπορούσε να χτιστεί και ένα πολιτιστικό κέντρ, ενώ έκανε λόγο για σκάνδαλο επειδή πρόεδρος του Συνεταιρισμού είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Μουλάς,τον οποίο χαρακτήρισε πολιτικά εκτεθειμένο .

Ο κ. Μουλάς απάντησε ότι δεν πρέπει ο Δήμος να αφήσει το ακίνητο να καταλήξει σε ιδιώτη.

Αρνητικά ψήφισαν οι μείζονα, α' ελάσσονα, ΛΑΣ και οι έξι ανεξάρτητοι σύμβουλοι.

Να σημειωθεί ότι στο τέλος της συνεδρίασης ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος ζήτησε συγνώμη για το , τονίζοντας ότι προκλήθηκε και δεν μπόρεσε να αντισταθεί και χειροκροτήθηκε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση