Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε απεργία πείνας προχωρά ο Δημ. Κουφοντίνας στην Κασσαβέτεια
Σε απεργία πείνας προχωρά ο Δημ. Κουφοντίνας στην Κασσαβέτεια

Σε απεργία πείνας προχωρά ο Δημ. Κουφοντίνας στην Κασσαβέτεια

Σε κατέρχεται ο στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας , καθώς το Δικαστικό Συμβούλιο της φυλακής απέρριψε σήμερα το αίτημά του για χορήγηση άδειας. Σύμφωνα με το OPEN TV, ο εισαγγελέας ήταν αυτός που αρνήθηκε την νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, υποστηρίζοντας πως ενώ συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις, δεν συντρέχουν οι ουσιαστικές.

Για την χορήγηση της νέα άδειας σύμφωνα με πληροφορίες συναίνεσε η διευθύντρια των φυλακών Βόλου αλλά και η κοινωνική λειτουργός όμως ο εισαγγελέας ήταν αυτός που καθόρισε την απόφαση βάζοντας φρένο.

Αμέσως μετά το άκουσμα της απόφασης ο αποφάσισε να προχωρήσει σε .

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Κουφοντίνας, έχει λάβει στο σύνολο έξι άδειες, από τις φυλακές Κορυδαλλού και την Κασσαβέτεια, όπου κρατείται από τις αρχές Αυγούστου 2018, ενώ πριν από περίπου δύο μήνες το Τριμελές Συμβούλιο Πρωτοδικών Βόλου απέρριψε με βούλευμα του το αίτημα Κουφοντίνα για νέα άδεια.

Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, αργά το απόγευμα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Φυλακής στην Κασσαβέτεια του Βόλου.

Ο εισαγγελέας νσταντίνου έθεσε βέτο στη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, επικαλούμενος όχι τυπικούς, αλλά ουσιαστικούς λόγους (τη φράση «το κόκκινο νήμα της ς», που είχε χρησιμοποιήσει ο Δ. Κουφοντίνας σε κάποια παλαιότερη δήλωσή του).

«Πρέπει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος εισαγγελέας ήταν απ' αυτούς που είχαν συμφωνήσει στη χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα στο παρελθόν. Η υπαναχώρηση από την ίδια τη δική του στάση, χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάτι (η δήλωση που επικαλείται είχε γίνει από τον Δ. Κουφοντίνα σε προγενέστερο χρόνο, προτού μεταφερθεί στις φυλακές της Κασσαβέτειας) δείχνει ότι υπάρχει σχέδιο, το οποίο έχει πολιτικούς καθοδηγητές: την του ΣΥΡΙΖΑ και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, όταν ο εισαγγελέας είπε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος παρέστη στο Συμβούλιο, την προκλητική δικαιολογία με την οποία άσκησε βέτο στην κατά πλειοψηφία θετική απόφαση του Συμβουλίου, ο πολιτικός κρατούμενος του απάντησε ότι τον αντιμετωπίζει όχι ως νομικός, αλλά ως πολιτικός αντίπαλος. «Γι' αυτό κι εγώ ξαναπιάνω το κόκκινο νήμα της ς και ξεκινώ απεργία πείνας», κατέληξε ο Δ. Κουφοντίνας, ο οποίος ήδη άδειασε το κελί του από κάθε είδους τρόφιμο και άρχισε απεργία πείνας.

«Είναι βέβαιο ότι το κίνημα αλληλεγγύης θα σταθεί στο πλευρό του. Καλούμε όλους και όλες να συμμετάσχουν σ' αυτό, γιατί η κατασταλτική μανία του αστικού κράτους δεν πλήττει μόνο τον Δ. Κουφοντίνα, αλλά μας πλήττει όλους», τονίζεται στην ανάρτηση.

Σύμφωνα με το usay.gr σε ανάρτησή του ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα στο facebook αναφέρει: «Η νομοθεσία, η δική τους νομοθεσία, κατοχυρώνει ως αποτέλεσμα αγώνων την άδεια στους κρατούμε. Μια σειρά εισαγγελείς ύστερα πάλι από αγώνες και με τη συμπλήρωση του διπλάσιου χρόνου αιχμαλωσίας από το προβλεπόμενο παραχώρησαν τελικά -κουτστουρεμένες άδειες- και στον Δ. Κουφοντίνα.

Η «αγία» οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς και τα σε διατεταγμένη υπηρεσία τους Μαζικά Μέσα πολέμησαν αυτές τις εισαγγελικές αποφάσεις 6 εισαγγελέων, με αποτέλεσμα η δικαστική μαριονέτα να κόψει σήμερα και δεύτερη επερχόμενη άδεια στη σειρά. Για λόγους φρονηματικούς.

Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο, τον τόσο «δημοκρατικό», είναι σαφές. Όμως αυτός που κυβερνάει θα πρέπει να ξέρει: Το Κόκκινο το νήμα δεν κόβεται. Σε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση