Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Σε ανοιχτή γραμμή με θεσμούς, Βερολίνο και Παρίσι η κυβέρνηση
Σε ανοιχτή γραμμή με θεσμούς, Βερολίνο και Παρίσι η κυβέρνηση

Σε ανοιχτή γραμμή με θεσμούς, Βερολίνο και Παρίσι η κυβέρνηση

Σε ανοιχτή γραμμή με τους θεσμούς καθώς και με Βερολίνο και βρίσκεται η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί σύγκλιση επί ενός σχεδίου συμφωνίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πριν τη που θα έχει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες ο κ.Αλέξης Τσίπρας με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ, θα πρέπει να έχει αποτυπωθεί σαφής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Φαίνεται ότι αυτό κατέστη σαφές προς τον κ.Τσίπρα στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους χθες.

Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται βελτιώσεις στην ελληνική πρόταση, προκειμένου να επιτευχθεί σύγκλιση. Αρχικά, πρόθεση της Αθήνας ήταν να στείλει στους θεσμούς την επεξεργασμένη πρόταση και να περιμένει τις παρατηρήσεις τους. Καθώς, όμως, τα χρονικά περιθώρια πιέζουν και έχει καταστεί σαφές ότι οι εταίροι αναμένουν περισσότερα, ενώ, παράλληλα διατυπώνεται δυσφορία για τον τρόπο που επέλεξε να κινηθεί τις τελευταίες ημέρες η Αθήνα, αναμένεται να μεταβεί στο εξωτερικό διαπραγματευτικό κλιμάκιο, με συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών, στην προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διεργασίες και να προκύψει η επιθυμητή έως την Τετάρτη πρόοδος.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποκαταστάθηκε στην Σκόπελο η βλάβη στο Skiathos Express #SkiathosExpress - https://t.co/lj6MNAN9Qj -

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

"Αλιεύοντας" την είδηση