Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Σε αναβρασμό οι αγρότες της Μαγνησίας ξεκινούν κινητοποιήσεις
Σε αναβρασμό οι αγρότες της Μαγνησίας ξεκινούν κινητοποιήσεις

Σε αναβρασμό οι αγρότες της Μαγνησίας ξεκινούν κινητοποιήσεις

Κινητοποιήσεις ξεκινούν αύριο με προσυγκέντρωση στον Αλμυρό οι αγρότες της Μαγνησίας , οι οποίοι είναι σε αναβρασμό, με αφορμή τα αντιαγροτικά μέτρα της κυβέρνησης .

Οι αγρότες του Αλμυρού προχωρούν σε προσυγκέντρωση με τα αγροτικά τους στην περιοχή «Πλατάνια» στις 2.00 μ.μ. αναμένοντας το «πράσινο φως» του πανελλαδικού συντονιστικού για κάθοδο στην Εθνική Οδό. Στη Μαγνησία το «μπλόκο» αναμένεται να στηθεί ως είθισται στον κόμβο Μικροθηβών με τη συμμετοχή και αγροτών από τις περιοχής Βελεστίνου, Πηλίου και Φαρσάλων.

Μετά από κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής αγροτών στον Αλμυρό πραγματοποιήθηκε προχθές Τετάρτη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου συγκέντρωση, στην οποία αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε .

Τα ζητήματα που απασχόλησαν τους αγρότες στην συγκέντρωση ήταν το νέο ασφαλιστικό και πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση, για το οποίο τονίστηκε πως αν εφαρμοστεί ο κλάδος τους θα οδηγηθεί σε καταστροφή.

Επίσης, συζητήθηκαν τα θέματα των χρεών παρελθόντων ετών προς τους αγρότες, οι για την του φόρου πετρελαίου και οι ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότες στον ΟΓΑ.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν περισσότεροι από αγρότες της περιοχής Αλμυρού, καθώς και ομάδα συναδέλφων τους από τα Φάρσαλα, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι κτηνοτρόφων.

Οι αγρότες του Αλμυρού βρίσκονται σε επαφή με εκείνους του Βελεστίνου, του Πηλίου και των Φαρσάλων προκειμένου να συντονιστούν για την κάθοδο των τρακτέρ στην εθνική οδό.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αναφέρονται τα εξής: «Καλούμε όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς με τα αγροτικά τους σε προσυγκέντρωση στα Πλατάνια την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, στις 2 μ.μ. μετά τη λαϊκή, με σκοπό να σταματήσουμε με κάθε μέσο τα φορο-ληστρικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Ζητούμε τη στήριξη των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων του Αλμυρού, σε ενωτικό και αποτελεσματικό αγώνα».

α αναφερθεί ότι το μπλόκο των αγροτών της Μαγνησίας θα στηθεί στον κόμβο Μικροθηβών στην ημερομηνία που θα καθορίσει το πανελλαδικό συντονιστικό με απόφασή του για τις σε όλη τη χώρα, πιθανότατα μεταξύ 20 και 22 Ιανουαρίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση