Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε αναβρασμό οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου
Σε αναβρασμό οι  γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου

Σε αναβρασμό οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου

Σε αναβρασμό είναι οι γιατροί του , με αφορμή το γεγονός ότι θα πρέπει να επωμιστούν και τις εισφορές των εργοδοτών τους, πέραν των δικών τους, αν επιθυμούν να συνεχίσουν να είναι ασφαλισμένοι στο Υ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που τους κοινοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα ότι επιθυμούν να συνεχίσουν να ασφαλίζονται και στο Υ και θα τους παρακρατείται από τον μισθό επιπλέον ποσό (όπου παραδοσιακά ήταν ασφαλισμένοι) για μια δεύτερη .

“Ο καθένας μας έχει δώσει εισφορές, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, από έως 140 χιλιάδες που θα τα χάσουμε αν δεν συνεχίσουμε να ασφαλιζόμαστε» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας κι επισήμανε ότι η Ομοσπονδία είναι σε αναβρασμό και αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη στο Νοσοκομείο Βόλου για να συζητηθεί το θέμα.

Επίσης ο κ. Χαυτούρας χαρακτήρισε δυναμίτη στα θεα της εύρυθμης λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου τη απόφαση του υπουργείου Υγείας να παγώσει τις κρίσεις για το διορισμό γιατρών στο ΕΣΥ, με να καθυστερήσει χαρακτηριστικά η 16 μόνιμων γιατρών και στο Αχιλλοπούλειο.

«Αυτό προέκυψε από το γεγονός ότι ο υπουργείο Υγείας απαγορεύει πλέον να είναι μέλη των συμβουλίων κρίσεων που βαθμολογούσαν τους γιατρούς, οι συντονιστές διευθυντές. Επιπλέον και γιατροί σκέφτονται να προσφύγουν στα δικαστήρια γιατί έμειναν να περιμένουν τους διορισμούς τους, έχοντας κριθεί και τώρα η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαυτούρας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση