Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε αναβρασμό οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου
Σε αναβρασμό οι  γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου

Σε αναβρασμό οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου

Σε αναβρασμό είναι οι του οσοκομείου Βόλου, με αφορμή το γεγονός ότι θα πρέπει να επωμιστούν και τις των εργοδοτών τους, πέραν των δικών τους, αν επιθυμούν να συνεχίσουν να είναι ασφαλισμένοι στο Υ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που τους κοινοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα ότι επιθυμούν να συνεχίσουν να ασφαλίζονται και στο Υ και θα τους παρακρατείται από τον μισθό επιπλέον ποσό (όπου παραδοσιακά ήταν ασφαλισμένοι) για μια δεύτερη .

“Ο καθένας μας έχει δώσει , ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, από 100 έως 140 χιλιάδες ευρώ που θα τα χάσουμε αν δεν συνεχίσουμε να ασφαλιζόμαστε» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών οσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας κι επισήμανε ότι η Ομοσπονδία είναι σε αναβρασμό και αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση στο Νοσοκομείο Βόλου για να συζητηθεί το θέμα.

Επίσης ο κ. Χαυτούρας χαρακτήρισε δυναμίτη στα θεμέλια της εύρυθμης λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου τη του υπουργείου Υγείας να παγώσει τις κρίσεις για το διορισμό γιατρών στο ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει χαρακτηριστικά η 16 μόνιμων γιατρών και στο Αχιλλοπούλειο.

«Αυτό προέκυψε από το γεγονός ότι ο υπουργείο Υγείας απαγορεύει πλέον να είναι μέλη των συμβουλίων κρίσεων που βαθμολογούσαν τους γιατρούς, οι συντονιστές διευθυντές. Επιπλέον και γιατροί σκέφτονται να προσφύγουν στα δικαστήρια γιατί έμειναν να περιμένουν τους διορισμούς τους, έχοντας κριθεί και τώρα η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαυτούρας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση