Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Σε αναμονή των κινήσεων του Αρείου Πάγου στο θέμα Κουφοντίνα
Σε αναμονή των κινήσεων του Αρείου Πάγου στο θέμα Κουφοντίνα

Σε αναμονή των κινήσεων του Αρείου Πάγου στο θέμα Κουφοντίνα

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία σε περίπτωση που ασκήσει αναίρεση επί του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου για την μη παροχή άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, το θέμα θα οδηγηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας.

Σημειώνεται ότι το ανώτερο χρονικό διάστημα για να εκδοθεί κάποια απόφαση του Αρείου Πάγου από την ημέρα που δημοσιεύτηκε το βούλευμα του τριμελούς συμβουλίου είναι οι 10 ημέρες, ενώ θα απαιτηθεί και λίγος επιπλέον χρόνος μέχρι οι δικαστές του Ποινικού Τμήματος να προχωρήσουν στην γνωμοδότηση τους.

Σε περίπτωση που εντοπίσουν νομικά κενά οι Αρεοπαγίτες, τότε το θέμα θα εισαχθεί εκ νέου στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη αυτή τη φορά σύνθεση δικαστών, προκειμένου να κρίνουν τη δυνατότητα παροχής πολυήμερης τακτικής άδειας στον κρατούμενο των φυλακών Κασσαβέτειας.

Στο μεταξύ ο Δημ. Κουφοντίνας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Βόλου συνεχίζοντας για 12η ημέρα την απεργία πείνας που ξεκίνησε μετά το εισαγγελικό βέτο για να του δοθεί άδεια, έχοντας διαύγεια πνεύματος, με τον οργανισμό του όμως να είναι αρκετά ταλαιπωρημένος, καθώς τροφοδοτείται μόνο μέσω ορού.

Φέρεται δε αποφασισμένος να συνεχίσει μέχρι τέλους την απεργία διεκδικώντας το δικαίωμα στην άδεια, μετά και την τελευταία απόρριψη του αιτήματος του, βάσει του βουλεύματος 93/2019 του τριμελούς Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που συμφωνούσε με την εισαγγελική προσφυγή, θεωρώντας πως ο κρατούμενος δεν έχει σωφρονιστεί.

Ακόμα έλεγε πως σε περίπτωση άδειας υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ο Κουφοντίνας να προβεί σε νέες αξιόποινες πράξεις, ή να παίξει το ρόλο του ηθικού αυτουργού στην πραγματοποίηση τους από άλλους.

Επιπλέον δυσαρέσκεια επικρατεί σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες στις τάξεις των δικαστών του Πρωτοδικείου Βόλου, μετά την παρέμβαση της κ. Δημητρίου, ενώ παράλληλα οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στήθηκε τηλεοπτικό παιχνίδι με αφορμή το δικαστικό βούλευμα, την στιγμή που ακόμα δεν είχε στεγνώσει το μελάνι του, η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση χρησιμοποιήθηκε από διάφορες μεριές.

Επίσης νομικοί κύκλοι εκφράζουν την απορία τους για την ταχύτητα με την οποία έγινε η παρέμβαση του Αρείου Πάγου, ενώ υπήρξαν και δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που ουσιαστικά προανήγγειλαν την παραπάνω παρέμβαση, χωρίς καν οι δικαστές του Βόλου να έχουν λάβει εκείνη τη στιγμή επίσημη γνώση της εντολής της κ. Δημητρίου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μηδενικό ενδιαφέρον για τα βραβεία «Μαρκατά» #βραβείαΜαρκατά - https://t.co/4ppcLOPADE -

  • Κλειστά τα σχολεία στον Βόλο -Σε ετοιμότητα η ΠΕΜΣ για τον χιονιά #χιόνια - https://t.co/MpU1i0NceY -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Νότιο Πήλιο λόγω κακοκαιρίας #νότιοΠήλιο - https://t.co/ndS4YdwIU6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση