Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Σε αναίρεση του βουλεύματος για Κουφοντίνα προχώρησε ο Άρειος Πάγος
Σε αναίρεση του βουλεύματος για Κουφοντίνα προχώρησε ο Άρειος Πάγος

Σε αναίρεση του βουλεύματος για Κουφοντίνα προχώρησε ο Άρειος Πάγος

Στην απόφαση να ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα 93 του τριμελούς Δικαστικού Συμβουλίου για την απόρριψη του αιτήματος αδείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, προχώρησε σήμερα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, θεωρώντας ότι το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ερμήνευσε λανθασμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα για την περίπτωση του πολυισοβίτη.

Ειδικότερα πληροφορίες αναφέρουν ότι η του Αρείου Πάγου θεωρεί ότι εφόσον δέχτηκε το συμβούλιο, ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας, κακώς εισήλθε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κ. Δημητρίου στο σκεπτικό για την αναίρεση του βουλεύματος για την απόρριψη της άδειας, επικαλείται παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Οι γνωμοδοτήσεις αυτές είναι τρεις, από το 1993 ως το 2011, ενώ υπάρχει και πρόσφατη δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, ότι και οι πολυισοβίτες σε περίπτωση που έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδειας.

Σύμφωνα με αναφορές από την , η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από την περασμένη Τετάρτη είχε
αναθέσει σε αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου να κρίνει την υπόθεση, με τον δικαστικό λειτουργό να καταλήγει στην άποψη ότι δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση, αφού το βούλευμα 93 «έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων», κρίνοντας πως ο Κουφοντίνας θα κάνει κακή χρήση της άδειας του, όντας επικίνδυνος για να διαπράξει νέα αδικήματα, ή να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην υλοποίηση αξιόποινων ενεργειών.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως αναμένονταν να καθαρογραφεί η απόφαση και να αποσταλεί στο για να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες η υπόθεση θα συζητηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και εφόσον γίνει αποδεκτή η αναίρεση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου θα συνεδριάσει με διαφορετική σύνθεση για να κρίνει εκ νέου το αίτημα για την 7η του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη.

Οι ίδιες έγκυρες πηγές σημείωναν πως είναι πρωτόγνωρο το γεγονός ότι του Πρωτοδικείου Βόλου αναγκάζεται να παραμείνει περισσότερες από τρεις ώρες πέραν του ωραρίου εργασίας του, προκειμένου να παραλάβει την απόφαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια να της δώσει αριθμό πρωτοκόλλου, ώστε μετέπειτα να την κοινοποιήσει στο .

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ο Δημ. Κουφοντίνας 

Εξάλλου σε μηχανική παρακολούθηση παραμένει από αργά το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του , με την μεταφορά του στη ΜΕΘ να κρίνεται απαραίτητη, αφού το πρωί υπέστη υποτασικό και επιδεινώθηκαν ορισμένες εργαστηριακές παράμετροι.

Ο κρατούμενος των φυλακών Κασσαβέτειας, διατηρεί τις αισθήσεις του και εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε μορφή λήψης τροφής (ενδοφλέβια, παρεντερική ή από του στόματος).

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, πείστηκε να του χορηγούνται μόνο οι απολύτως αναγκαίοι για τη ζωή του ηλεκτρολύτες.

Πηγές αναφέρουν, επίσης, ότι ακόμη και για τη μεταφορά του στη ΜΕΘ ζητήθηκε η συναίνεσή του, ενώ επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν γίνεται λόγος ενεργοποίησης της εισαγγελικής διάταξης για την χορήγηση τροφής, ακόμη κι αν ο ίδιος δεν θέλει.

Η διάταξη θα εφαρμοστεί, μόνο στην περίπτωση που διαπιστωθεί πως η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση