Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε 10 με 15 χρόνια η προσεγγίση ανθρώπου στον πλανήτη Άρη
Σε 10 με 15 χρόνια η προσεγγίση ανθρώπου στον πλανήτη Άρη

Σε 10 με 15 χρόνια η προσεγγίση ανθρώπου στον πλανήτη Άρη

Σε περίπου 10 με 15 χρόνια θα καταφέρει να πατήσει στον “κόκκινο” πλανήτη ανθρώπινο πόδι σύμφωνα με τον διαστημικό επιστήμονα στη ΝΑΣΑ και ακαδημαϊκό ιδρύματος των ΗΠΑ Σταμ. Κριμιζή, ενώ χαρακτήρισε τα σχέδια για τον εποικισμό του Άρη ανοησία, συμπληρώνοντας πως θα χρειαστούν να περάσουν εκατοντάδες χρόνια μέχρι να γίνει κατορθωτό κάτι τέτοιο.

Διαφορετικές είναι όμως οι δυνατότητες για τη Σελήνη, αφού τα πράγματα για τη δημιουργία βάσεων εκεί είναι ευκολότερα, και μάλιστα περισσότερες από μια χώρες θα κατορθώσουν να το πράξουν στο άμεσο μέλλον, ενώ οι ΗΠΑ σκοπεύουν μέχρι το 2028 να έχουν μια συνεχή παρουσία στον δορυφόρο της Γης.

Ο κ. Κριμιζής χαρακτήρισε σημαντική την επι του σε όλη την Ελλάδα με τη μαθητική νεολαία, κάτι που το πράττει τα τελευταία 15 χρόνια.

Σκοπός του είναι να μεταφέρει στα παιδιά το μήνυμα ότι με σκληρή δουλειά, θα μπορέσουν να φτάσουν τα όνειρα και τους στόχους τους. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ευκαιρίες και δυνατότητες, αλλά απαιτείται οργάνωση, μεθοδολογία, σοβαρότητα, κάτι που δυστυχώς δεν το εκτιμούμε στην Ελλάδα και πρέπει να αλλάξουμε πορεία.

Εκτίμησε ότι οι φοιτητές αντιμετωπίζουν προβλήματα γιατί λόγω των ανωμαλιών που προκύπτουν από τις των πανεπιστημίων, “καθώς ο πανεπιστημιακός χώρος είναι ο χειρότερος που έχω δει στον κόσμο. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα σε άλλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Εκεί κυριαρχεί η της μάθησης, της επιμέλειας, ενώ εδώ είναι γίνεται πολιτική διέγερση για πολύ νεφελώδεις λόγους” κατέληξε ο κ. Κριμιζής.

Ο Σεραφείμ Σπανός, συντονιστής εκπαιδευτικού έργου και υπεύθυνος για την επιμόρφωση των φυσικών Θεσσαλίας, τόνισε ότι ο κ. Κριμιζής βρίσκεται πίσω από κάθε μη επανδρωμένη διαστημοσυσκευή, που επισκέφθηκε τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς πλανήτες, καθώς σχεδίασε και κατεύθυνε τις αποστολές και ακόμη βρίσκεται σε πόστο της NASA ως σύμβουλος.

Η Σοφία Κανταράκη, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της ΔΔΕ τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή να μιλάει ο συγκεκριμένος επιστήμονας σε μαθητές και στην πόλη του Βόλου, που έμμεσα ταξίδεψε σε όλους τους πλανήτες.

Όπως ανέφερε η ΔΔΕ θεώρησε υποχρέωση να φέρει σε επαφή αυτό τον άνθρωπο με τους μαθητές, με το σκεπτικό ότι μπορούν να αναδειχτούν ταλέντα, που μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος του τος.

Ο Λουκάς Ζαχείλας, αναπληρωτής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Π.Θ. και πρόεδρος της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, τόνισε ότι είναι η δεύτερη φορά που φιλοξενείται ο κ. Κριμιζής, μετά από πολλά χρόνια, γιατί είναι ένας άνθρωπος που έχει να μοιραστεί πολλά, ειδικά με τα παιδιά.

Ο πρόεδρος χαρακτήρισε ευτύχημα την ύπαρξη τέτοιων εκδηλώσεων, για να θυμηθεί και το υπουργείο Παιδείας, ότι υπάρχει η Αστρονομία σ' αυτή την Ελλάδα.

Τέλος, ο Δημοσθένης Αγγελής, του 3ου Βόλου, διάβασε πρόσφατα ένα της NASA, ότι πιστεύεται ότι υπάρχει και ένας δέκατος στο ηλιακό μας σύστημα και θα ήθελε να ρωτήσει γι' αυτό τον κ. Κριμιζή.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση