Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σχολεία με«βάρδιες»;
Σχολεία με«βάρδιες»;

Σχολεία με«βάρδιες»;

Να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην αναγκαιότητα συνέχισης για κάποιο διάστημα των περιοριστικών μέτρων από τη μία, αλλά και στην ανάγκη επανεκκίνησης της ς επιχειρεί η κυβέρνηση, η οποία σήμερα σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αναμένεται να καταλήξει στο χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αφενός, έστειλε το πως δεν βρισκόμαστε ακόμα στη φάση άρσης των μέτρων και θα πρέπει οι πολίτες να εξακολουθήσουν να δείχνουν την πειθαρχία που έδειξαν και το Πάσχα έως –τουλάχιστον– και τις 27 Απριλίου, αφετέρου, αναφέρθηκε για πρώτη φορά τόσο ευκρινώς στο σχέδιο μερικής άρσης του, προαναγγέλλοντας διάγγελμα του  Κυριάκου Μητσοτάκη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οπότε θα ανακοινώσει το πλάνο σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε την πρώτη άρση μέτρων που θα γίνει ήδη από τις 27 Απριλίου, καθώς θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία και τα δικαστήρια. Πρόκειται για μία κίνηση που κρίθηκε απαραίτητο να ανακοινωθεί από σήμερα για «αποσυμπίεση», καθώς μετά ένα και πλέον μήνα επιβολής μέτρων οι πολίτες άκουσαν την πρώτη συμβολική άρση.

Ο κ. Πέτσας, πάντως, τόνισε για ακόμα μία φορά πως η επιστροφή «θα είναι σταδιακή, μακρόσυρτη, και στοχευμένη, ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα». Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι η άρση να ξεκινήσει από ομάδες του πληθυσμού που στατιστικά έχουν λιγότερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές και από που έχουν τον μικρότερο συνωστισμό όπως αυτά του λιανεμπορίου.

Όσον αφορά τα σχολεία έχουν καταγραφεί διαφορετικές προσεγγίσεις. Η πρώτη τα θέλει να περιλαμβάνονται στο πρώτο κύμα της άρσης και η δεύτερη να ανοίξουν αργότερα και μάλιστα μόνο η Γ΄ Λυκείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι τα σχολεία να ανοίξουν τις πύλες τους λίγο μετά τα μέσα Μαΐου, με προτεραιότητα τη Γ΄ Λυκείου και με«βάρδιες» ώστε να μην υπάρχει μεγάλη ών στις σχολικές αίθουσες και στα προαύλια. Πάντως, κατά τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί η τρέχουσα να τερματιστεί από τις αρχές Μαρτίου.

Στην παρούσα φάση οι εισηγήσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι πολλές και κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα πού θα καταλήξει ο κ. Μητσοτάκης που έχει και τον τελικό λόγο. Το βέβαιο είναι ένα: πως οι πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι και εκείνοι με υποκείμενα νοσήματα θα προστατευθούν με κάθε τρόπο. Από την προσοχή, πάντως, δεν μπορεί να διαφύγει η φράση «νέα κανονικότητα» που χρησιμοποίησε ο κ. Πέτσας και σκιαγραφεί τις αλλαγές στη ζωή μας. Στη μερική επιστροφή στην κανονικότητα εντάσσεται και η επιστροφή της «ώρας του πρωθυπουργού» στη που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Επικοινωνία με Μισέλ

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, είχε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι δι εντός της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, μέσω νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινών παρεμβάσεων, που θα διασφαλίζουν τη συνοχή και την μεταξύ των κρατών-μελών. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εμμέσως αλλά σαφώς και στην τουριστική σεζόν, επισημαίνοντας την ανάγκη αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας της ενιαίας αγοράς και ζητώντας οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες να επεξεργαστούν ένα συνεκτικό πλαίσιο για την εξομάλυνση των μεταφορών και της τουριστικής δραστηριότητας.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση