Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σχολεία: Άρση της μάσκας σε εκπαιδευτικές δομές
Σχολεία: Άρση της μάσκας σε εκπαιδευτικές δομές

Σχολεία: Άρση της μάσκας σε εκπαιδευτικές δομές

Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα από την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Παιδείας «κατόπιν εισήγησης της ς Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου ».

Η ανακοίνωση προσθέτει: «Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων».

«Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19. Καλή ολο της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους εξετάσεων και ευχαριστίες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εξαιρετική συνεργασία», καταλήγει.

Σχολεία: Άρση της μάσκας σε εκπαιδευτικές δομές – Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας-1
Από 1η Ιουνίου τέλος η μάσκα

Υπενθυμίζεται ότι από 1η Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου καταργείται η υποχρεωτικότητα στη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.

Ειδικότερα:

  • Οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις (αεροπλάνα, τρένα και ). Η υποχρεωτικότητα αφορά και στους εργαζομέ σε αυτούς τους χώρους.
  • Δεν θα είναι υποχρεωτικές στα .
  • Παραμένουν υποχρεωτικές στις δομές Υγείας (Νοσοκομεία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε συναφείς δομές) και στις αστικές (λεωφορεία, ηλεκτρικός, μετρό, τρόλεϊ και τραμ).
  • Η χρήση της μάσκας παραμένει ως προτροπή και σύσταση όπου χρησιμοποιείται σήμερα και όπου παρατηρείται συγχρωτισμός.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση