Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σχεδόν μηδενική η συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ
Σχεδόν μηδενική η συμμετοχή στη σημερινή  κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

Σχεδόν μηδενική η συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

Σε πολύ χαμηλά ποσοστά κυμάνθηκε η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στη Μαγνησία, ενώ χαμηλός ήταν και ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που συγκεντρώθηκαν έξω από το Βόλου.

Η σχεδόν μηδενική συμμετοχή στην κινητοποίηση κυμάνθηκε-όπως ελέχθη- μεταξύ 10% και 20%, ποσοστό που δικαιολόγησαν οι εκπρόσωποι φορέων, αλλά κάλεσαν τους εργαζόμενους να κινητοποιηθούν και να συμμετάσχουν στην προσεχή 48ωρη πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση.

Ο πρόεδρος Φιλ. Κωνσταντινίδης κατήγγειλε τη στάση του υπουργού Γ. Κατρούγκαλου λέγοντας: « Ο κατά τα άλλα λαλίστατος υπουργός κ. Κατρούγκαλος, ο πρώην αγανακτισμένος , που γύρισε σε , δρόμους, λαϊκές συνελεύσεις και λαϊκά δικαστήρια, εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα έχει σιγήσει, όπως και όλη η κυβέρνηση στο ακανθώδες ζήτημα του ασφαλιστικού, το οποίο αφορά αυτούς που ήδη συνταξιοδοτούνται, εκείνους που περιμένουν να βγουν στη και όλους τους εργαζόμενους.

Επειδή περιμένουμε λαιμητόμο, πάνω από 20% μειώσεις στις συντάξεις, παρόλο που η κυβέρνηση λέει ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση, εμείς απεργούμε σήμερα για να θυμίσουμε σε όλους ότι το ασφαλιστικό είναι εδώ. Η κυβέρνηση δε μπορεί να κρύβεται. Να το φέρει στο φώς γιατί σε σκοτεινούς διαδρόμους που το συζητά οι εργαζόμενοι ακόμη δεν έχουν δει τι τους περιμένει.»

Ο κ. Κωνσταντινίδης ζήτησε συμμετοχή στις ενώ δικαιολόγησε το χαμηλό σημερινό ποσοστό τονίζοντας: «Αν σήμερα οι εργαζόμενοι δεν συμμετείχαν σήμερα μαζικά δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουν τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά βλέπουν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ανάγκες που καθημερινά αυξάνουν , τα όσα ακούν για το φιλολογικό και ασφαλιστικό και είναι πολύ συγκρατημένοι. Εμείς όμως είμαστε εδώ. Το ασφαλιστικό είναι μπροστά μας . Τι ερχόμενες ημέρες θα πρέπει να δώσουμε μάχες στους δρόμους και όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κινητοποιηθούν για να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση».

Ο εκπρόσωπος στην ΠΟΕ -ΟΤΑ Γ. Μαγιάκος δήλωσε: « Όλοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι επί 6 χρόνια γίνονται επαναλαμβανόμενες απεργιακές , που σημαίνει ότι εκτός από το μισθό τους έχουν κόστος και στην ασφάλισή τους. Για το λόγο αυτό είναι συγκρατημένοι και αναμένουν την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση , που αναμένεται να έχει μεγάλη μαζικότητα.»

Για τη συγκέντρωση στο ο κ. Μαγιάκος είπε ότι επιλέχθηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα για να σταλεί το μήνυμα ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να δώσουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Νικ. Χαυτούρας ανέφερε: «Έχουμε κατάρρευση της δημόσιας υγείας. Δυστυχώς η χ και η δημόσια υγεία είναι στην εντατική και η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Οι πολιτικές της ς του ΔΝΤ και του κουαρτέτου που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση με τον καλύτερο τρόπο θα οδηγήσει στο να μας φορολογήσουν ακόμη και το οξυγόνο και τον ήλιο.

Ο κ. Χαυτούρας χαρακτήρισε άθλια την κατάσταση στη δημόσια υγεία, αναφέρθηκε στην τραγική υποστελέχωση και διερωτήθηκε πως θα καλύπτονται οι ανασφάλιστοι και πρόσφυγες και πρόσθεσε: « Κοροϊδεύουν την κοινωνία και πρέπει να αφυπνιστούμε όλοι. Είναι η μόνη λύση».

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρ. Πλαστάρας είπε ότι όλοι μαζί συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας ς Πέτρος Σκάμπουρας σημείωσε: “Σήμερα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και στην κινητοποίηση στο Νοσοκομείο, αντιδρώντας στην καταιγίδα του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού.
Στην Περιφέρεια υπάρχει υποστελέχωση των υπηρεσιών και πρέπει να είμαστε πιο δυναμικοί και να δώσουμε το στίγμα ότι αυτά που θα ακολουθήσουν πρέπει να μην προχωρήσουν”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας Αθαν. Ράπτης ανεφερε ότι το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία στην Περιφερειακή Ενότητα κυμάνθηκε μεταξύ 9 – 10% και οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν ότι θα πρέπει να αντιδράσουν, διότι αυτά τα μέτρα δεν οδηγούν πουθενά.

Τέλος η πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων Μαρία Δημητριάδου είπε: ” Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας είναι υποστελεχωμένες, ειδικά σε επιστημονικούς τομείς, κάτι που έχει αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί ο ρόλος των γεωπόνων. Ο δημόσιος υπάλληλος «στίβεται» και έχουμε φτάσει στο σημείο να μην ξέρουμε πως να τα βγάλουμε πέρα. Πρέπει να αγωνιστούμε μαζικά, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και όχι μεμονωμένα.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση