Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σχέδιο να περάσει η ΔΕΥΑΜΒ σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης
Σχέδιο να περάσει η ΔΕΥΑΜΒ σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης

Σχέδιο να περάσει η ΔΕΥΑΜΒ σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης

Σχέδιο να περάσει η ΔΕΥΑΜΒ σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και να δημιουργηθεί αντιδημαρχία ύδρευσης επεξεργάζεται η δημοτική  αρχή Βόλου, ενώ ετοιμάζεται να  καταθέσει νέα  αίτηση ανακοπής στο Πρωτοδικείο Βόλου ή στην Αθήνα κατά μιας άδικης απόφασης σε βάρος της πόλης και υπέρ της ΕΡΓΗΛ.

Τα παραπάνω τόνισε σε σημερινή τύπου ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος , ο οποίος είπε οι καταναλωτές να μην πληρώνουν λογαριασμούς μέχρι νεωτέρας.  Παρόντες ήταν  εργαζόμενοι  της ΔΕΥΑΜΒ , ενώ η διαδικασία σημαδεύτηκε από τον έντονο διαπληκτισμό με υπάλληλο  της Επιχείρησης που τυγχάνει να είναι αδελφή της υφυπουργού οικονομικών.

ωρίτερα ο  δήμαρχος ενημέρωσε τους  επικεφαλής αντιπολιτεύσεων  για  την υπόθεση , μίλησε  και με το προεδρείο του Συλλόγου  εργαζομένων και δόθηκε ραντεβού την ερχόμενη  Δευτέρα στη 1.00 το μεσημέρι  στη ΔΕΥΑΜΒ για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες .

Ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν ευθύνες σε υπηρεσιακούς παράγοντες , αλλά και πολιτικές ευθύνες, τονίζοντας ότι  έφεραν τη ΔΕΥΑΜΒ να χρωστάει 15 εκ. ευρώ, καταφέρθημε κατά δικαστικών και δημοσιογράφων  και επισήμανε ότι η δημοτική αρχή θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να κερδίσει την υπόθεση.

“Η ΔΕΥΑΜΒ θα επιχειρήσει  να διεκδικήσει το δίκιό της, στο Πρωτοδικείο Βόλου ή στην Αθήνα που θα κατατεθεί η αίτηση ανακοπής κατά μιας άδικης απόφασης και σε βάρος της πόλης.

Σε αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή κάποιοι αναζητούν ευθύνες και αυτοί οι κάποιοι είναι και κάποια δημοσιογραφικά που ήταν στο payroll αυτών των εργολάβων. Μακάρι τις ευθύνες να τις είχα εγώ. Θα αναλάμβανα όλη την ευθύνη που μου αναλογεί και στη δημοτική αρχή χωρίς περιστροφές και δικαιολογίες. Όμως τώρα δεν είναι ποιος φταίει. Ας αναλογιστούν όσοι διοίκησαν τόσα χρόνια.  Κάποιοι λένε γιατί καθυστέρησε η σημερινή δημοτική αρχή  να καταθέσει  αγωγή. Η αγωγή που κατέθεσε η προηγούμενη αρχή   τον Ιούλιο του 2014  κρίθηκε από τους δικούς μας νομικούς ανεπαρκής και   το 2015 αποσύρθηκε και ξανακατατέθηκε πρόσφατα και δεν έχει σχέση με τις τελεσίδικες αποφάσεις του Αρείου Πάγου που ποδήγησαν την ΕΡΓΗλ στο δικαίωμα να ορμήσει και να αρπάξει του ΔΕΥΑΜΒ. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα παντελώς” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο ο Αχ. Μπέος  είπε: “Ας αναλογιστούν όσοι ψάχνουν για ευθύνες γιατί τόσα χρόνια δεν πέρασε κανένας υπηρεσιακός παράγοντας της  ΔΕΥΑΜΒ από το πειθαρχικό. Δεν αναζητήθηκαν ευθύνες. Τώρα δεν είναι του παρόντος. Ως εκ τούτου έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα  προς όφελος πολιτών.  Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι από το 2012 αδίκως τους έγινε μείωση των μισθών προσέφυγαν δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν και με αυτή την απόφαση πήραν διαταγή πληρωμής και προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο πράγματα που έκανε η ΕΡΓΗΛ δηλαδή να κάνουν δέσμευση λογαριασμών υπέρ τους με δικαστική απόφαση. Η ΔΕΥΑΜΒ έκανε προσωρινή διαταγή κατά προσπαθειών εργαζομένων και όλες τις προσωρινές διαταγές τις κέρδισε. Αν μπορείτε να καταλάβετε για το ίδιο αντικείμενο, η ίδια δικαιοσύνη δεν δικαίωσε εργαζόμενους αλλά την ΕΡΓΗΛ, μπορείτε να καταλάβετε γιατί υπάρχουν αντιδράσεις από πολίτες για την απόφαση της δικαιοσύνης και η αμφισβήτηση που υπάρχει για την ελληνική δικαιοσύνη. Δηλαδή η συγκεκριμένη πρόεδρος που απέρριψε την αίτηση της ΔΕΥΑΜΒ και δήμου Βόλου έκρινε υπέρ των συμφερόντων , των ιδιωτικών συμφερόνων και όχι τη δημόσια υγεία και δημόσιο συμφέρον. Υπάρχουν υποχρεώσεις σοβαρές. Μία από αυτές είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε 3 εκ. το χρόνο. για τη λειτουργία των αντλιοστασίων  που επεξεργάζονται τα λύματα. Η πρόεδρος του δικαστηρίου που εξέτασε την υπόθεση αυτή, ή ο νέος πρόεδρος που θα τη χειριστεί, θα επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα και να γεμίσει ο Βόλος σκατά; Που θα πάνε τα  ακάθαρτα λύματα; α μας πουν τι αποφάσεις είναι αυτές που βγάζουν και που στηρίζονται. Πως διαβάζουν το νόμο; Λένε οι νομικοί ότι ο δικάζει σύμφωνα με το νόμο. Όμως για όσους δεν ξέρουν, ποιοι νομοθετούν  Αυτοί που είναι στη βουλή και οι περισσότεορι έπρεπε να είχαν ανοίξει την πόρτα της φυλακής και να μπουν μέσα. Γιατί μέρχρι τώρα νομοθετούν για τα συμφέροντα τρίτων και όχι της πατρίδας. Ο  νόμος, το 177 του ποινικού  κώδικα, λέει ότι οι δικαστές δεν είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν νομικούς κανόνες αποδείξεων. Πρέπει να αποφασίζουν κατά πεποίθησή τους και με τη  φωνή συνείδησής τους για τα πραγματικά γεγονότα, τις καταθέσεις μαρτύρων και όλες τις άλλες αποδείξεις.

Όλοι μέχρι τώρα στάθηκαν στο γράμμα του  νόμου και όχι επί της ουσίας. Η ουσία είναι ότι μας έκλεψαν. Υπόγραψαν να κάνουν ένα έργο και σύμφωνα με τη δεν το εκτέλεσαν”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Βάϊος Ζεμπέογλου είπε ότι θα συμβουλευτούν τους νομικούς τους συμβούλους για το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης που αν  εφαρμοστεί θα σημάνει αλλαγή στη μισθολογική τους κατάσταση  και κάλεσε όλους να είναι ενωμένοι για τη διάσωση της Επιχείρησης, ενώ ζήτησε την παρέμβαση και των τοπικών βουλευτών.

Συζητείται αύριο στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση της ΔΕΥΑΜΒ

Κατατέθηκε και συζητείται αύριο Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η αίτηση της ΔΕΥΑΜΒ για έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία θα απελευθερωθούν οι καταθέσεις της Επιχείρησης από την δέσμευση στην οποία έχει προχωρήσει η εργολαβική εταιρεία της ΕΡΓΗΛ, διεκδικώντας , από έργο που δεν έχει εκτελέσει.

Π.Π.Μ.:ΔΕΥΑΜΒ τέλος, υπό τη Δημοτική Αρχή Μπέου

“Η Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου κόστισε για μια ακόμα φορά ακριβά στην πόλη του Βόλου. Όσο και αν κατηγορήσει τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές ή υπηρεσιακούς παράγοντες, που σίγουρα έχουν ευθύνες, οι χειρισμοί που η παρούσα Δημοτική Αρχή έκανε στα τρεισήμισι χρόνια που είναι στο τιμόνι της ΔΕΥΑΜΒ οδήγησαν στο να χαθεί η υπόθεση με την ΕΡΓΗΛ και να κλείσει ουσιαστικά η κάποτε ανθούσα διαδημοτική επιχείρηση του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής. Η ευθύνη της ανήκει. Γιατί με τις δικαστικές της παλινωδίες, τις αλλαγές των νομικών υποστηριχτών της υπόθεσης και τις καθυστερήσεις, στη μιας δίκαιης υπόθεσης για την πόλη, κατάφερε να καταστρέψει την ΔΕΥΑΜΒ.

Το να κατηγορείς γενικά και αόριστα κάποιους άλλους δεν σε απαλλάσσει από τις ευθύνες. Είναι όλες δικές σου. Εξάλλου είχε όλο το χρόνο να κάνει μια έρευνα και να καταλογιστούν ευθύνες σε όσους τις είχαν.

Το ερώτημα είναι τί άλλο μας περιμένει στην πόλη του Βόλου από την παρούσα Δημοτική Αρχή, γιατί την κατάντια της πόλης, την οποία έχουμε περιγράψει και άλλη φορά, δεν μπορούν να την κρύψουν λαμπάκια και λουλουδάκια, για τα οποία είναι μόνο άξια και μόνο η Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου”.

"Αλιεύοντας" την είδηση