Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ευρωπαίοι μαθητές στη Μαγνησία για το πρόγραμμα «Save today Survive tomorrow»
Ευρωπαίοι μαθητές στη Μαγνησία για το πρόγραμμα «Save today Survive tomorrow»

Ευρωπαίοι μαθητές στη Μαγνησία για το πρόγραμμα «Save today Survive tomorrow»

 

Μαθητές κι εκπαιδευτικοί από την Ευρώπη βρέθηκαν στη , στο πλαίσιο του τος «Save today Survive tomorrow», ενός ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού τος, το οποίο πραγματεύεται περιβαλλοντικά ζητήματα κυρίως σε σχέση με την ασέβεια των ανθρώπων προς το φυσικό περιβάλλον, όπως συμβαίνει με την υπερβολική χρήσης της ενέργειας και την υπερκατανάλωση μέσα στην οικογένεια.

Υλοποιείται κάτω από την ομπρέλα του προγράμματος ERASMUS + (Strategic partnerships – Αction 2) και συμμετέχουν σ' αυτό σχολεία από 7 ευρωπαϊκές χώρες (Πολωνία, Ελλάδα, Τουρκία, Ουγγαρία, Γερμανία, , Ιταλία).

Η Ελλάδα εκπροσωπείται από ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών του Γυμνασίου Πτελεού με συντονιστή τον κ. Ελευθέριο Πλαβό. Η μελέτη της πρότασης του προγράμματος σε συνεργασία με το Πολωνικό συντονιστικό σχολείο έγινε από την Βασιλική Τσαβαλιά, πρώην Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. ς.

Στα πλαίσια του προγράμματος, η παραμονή των εκπαιδευτικών των εταιρικών σχολείων πραγματοποιήθηκε από 19-23/11/2015 στο Βόλο, ενώ η φιλοξενία των μαθητών τους έγινε από οικογένειες αντίστοιχων συμμαθητών τους στον Πτελεό.

Επίσης, έλαβαν χώρα ξεναγήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών στη Γεωπονική Σχολή, στο Βόλου, στις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών κυττάρων του κ. Απ. Μπόμπολα στον Θεσσαλικό κάμπο, στο σύγχρονο οικολογικό ελαιοτριβείο του κ. Μ.Τσαμανίκα στον Πτελεό, στο Βιομηχανικό Συγκρότημα Τσαλαπάτα, στο Λαογραφικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου, στο Εντομολογικό Μουσείο Βόλου κ.λπ.

Μέσα από τις παραπάνω επισκέψεις και δραστηριότητες, οι Ευρωπαίοι μαθητές και εκπαιδευτικοί επιδιώκεται να ευαισθητοποιηθούν, να μειώσουν την καταναλωτική τους συμπεριφορά στην καθημερινή και να σεβαστούν το φυσικό περιβάλλον, να αναπτύξουν ικανότητες δημιουργικής επίλυσης προβλημάτων, να υιοθετήσουν καλές πρακτικές αποταμίευσης και διαχείρισης του χρόνου και να γίνουν πιο υπεύθυνοι Ευρωπαίοι σεβόμενοι την κοινή Ευρωπαϊκή κληρονομιά, πέρα από τις υπάρχουσες πολιτισμικές διαφορές.

Πρόκειται πραγματικά για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, καθώς υποκινεί τη δημιουργική των μαθητών, προωθεί τις πράσινες ιδέες ενέργειας, της αποταμίευσης και της ς που συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος και δίνει την ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση.
erasmus1erasmus2

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση