Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΑΙΔΕΙΑ / Ευρωπαίοι μαθητές στη Μαγνησία για το πρόγραμμα «Save today Survive tomorrow»
Ευρωπαίοι μαθητές στη Μαγνησία για το πρόγραμμα «Save today Survive tomorrow»

Ευρωπαίοι μαθητές στη Μαγνησία για το πρόγραμμα «Save today Survive tomorrow»

 

Μαθητές κι εκπαιδευτικοί από την Ευρώπη βρέθηκαν στη , στο πλαίσιο του πρόγραμματος «Save today Survive tomorrow», ενός ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού πρόγραμματος, το οποίο πραγματεύεται περιβαλλοντικά ζητήματα κυρίως σε σχέση με την ασέβεια των ανθρώπων προς το φυσικό περιβάλλον, όπως συμβαίνει με την υπερβολική χρήσης της ενέργειας και την υπερκατανάλωση μέσα στην .

Υλοποιείται κάτω από την ομπρέλα του προγράμματος ERASMUS + (Strategic partnerships – Αction 2) και συμμετέχουν σ’ αυτό σχολεία από 7 ευρωπαϊκές χώρες (Πολωνία, , Τουρκία, Ουγγαρία, , Πορτογαλία, ).

Η εκπροσωπείται από ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών του Γυμνασίου Πτελεού με συντονιστή τον κ. Ελευθέριο Πλαβό. Η μελέτη της πρότασης του προγράμματος σε συνεργασία με το Πολωνικό συντονιστικό σχολείο έγινε από την Βασιλική Τσαβαλιά, πρώην Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας.

Στα πλαίσια του προγράμματος, η παραμονή των εκπαιδευτικών των εταιρικών σχολείων πραγματοποιήθηκε από 19-23/11/2015 στο Βόλο, ενώ η φιλοξενία των μαθητών τους έγινε από οικογένειες αντίστοιχων συμμαθητών τους στον Πτελεό.

Επίσης, έλαβαν χώρα ξεναγήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών στη Γεωπονική Σχολή, στο Αρχαιολογικό Βόλου, στις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών κυττάρων του κ. Απ. Μπόμπολα στον Θεσσαλικό κάμπο, στο σύγχρονο οικολογικό ελαιοτριβείο του κ. Μ.Τσαμανίκα στον Πτελεό, στο Βιομηχανικό Συγκρότημα Τσαλαπάτα, στο Λαογραφικό Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου, στο Εντομολογικό Μουσείο Βόλου κ.λπ.

Μέσα από τις παραπάνω επισκέψεις και δραστηριότητες, οι Ευρωπαίοι μαθητές και εκπαιδευτικοί επιδιώκεται να ευαισθητοποιηθούν, να μειώσουν την καταναλωτική τους συμπεριφορά στην καθημερινή ζωή και να σεβαστούν το φυσικό περιβάλλον, να αναπτύξουν ικανότητες δημιουργικής επίλυσης προβλημάτων, να υιοθετήσουν καλές πρακτικές αποταμίευσης και διαχείρισης του χρόνου και να γίνουν πιο υπεύθυνοι Ευρωπαίοι σεβόμενοι την κοινή Ευρωπαϊκή κληρονομιά, πέρα από τις υπάρχουσες πολιτισμικές διαφορές.

Πρόκειται πραγματικά για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, καθώς υποκινεί τη δημιουργική σκέψη των μαθητών, προωθεί τις πράσινες ιδέες ενέργειας, της αποταμίευσης και της επιχειρηματικότητας που συνδέεται με την του περιβάλλοντος και δίνει την ευρωπαϊκή διάσταση στην .
erasmus1erasmus2

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση