Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΣΑΣΟΕ: Να σταματήσουν οι διώξεις αθώων με νομοθετική ρύθμιση
ΣΑΣΟΕ: Να σταματήσουν οι διώξεις αθώων με νομοθετική ρύθμιση

ΣΑΣΟΕ: Να σταματήσουν οι διώξεις αθώων με νομοθετική ρύθμιση

Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση,   ώστε να σταματήσουν οι σε αθώους ανθρώπους, ζητά ΣΑΣΟΕΕ, όπως προκύπτει από τη σύσκεψη είναι σε εξέλιξη   στην ΕΒΟΛ, παρουσία και του προέδρου του   Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) Αλ. Κοντού.

Ο κ. Κοντός αφού ευχαρίστησε τον κ. Πρίντζο για την πρόσκληση  χαρακτηρισε  κόσμημα και στολίδι του συνεταιριστικού κινήματος την ΕΒΟΛ. Αναφερόμενος στο πρόβλημα  που έχει ανκύψει με τους Συνεταιρισμούς τόνισε ότι υπάρχει αδικία και εξήγησε:  «στις περισσότερες οργανώσεις έγιναν διαχειριστικοί έλεγχοι δε βρέθηκε τίποτα μεμπτό για τους ανθρώπους αυτούς, ωστόσο διώκονται με ποινές 50 – 60 χρόνων κάθειρξη.

Θα πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση  ώστε να μην ταλαιπωρούνται αθώοι άνθρωποι και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν καλύπτουμε κανέναν που έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι. Όμως αθώοι άνθρωποι δεν μπορούν να συνεχίζουν να διώκονται. Ζητούμε από την να προχωρήσει σε ρύθμιση, έτσι ώστε όσο διαρκεί η εκκαθάριση και μετά αυτοί που αποδεδειγμένα δεν έχουν προβεί σε πράξεις που να έχουν θίξει την περιουσία των οργανώσεων να σταματήσουν να διώκονται».
Σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού  Αποστόλου για την διερεύνηση από νομικό επιτελείο του Υπουργείου της ακίνητης περιουσίας, ο κ. Κοντός απάντησε: «Ο κ. Αποστόλου πήρε πίσω την διάταξη που έλεγε ότι μέχρι το τέλος της εκκαθάρισης σταματούν οι και πέρα από αυτό, δεν ξέρω αν νομικά ο κ. Αποστόλου μπορεί να πάρει την περιουσία από τους εκκαθαριστές και να την περάσει σε άλλο νομικό πρόσωπο.

Ένα μέρος είναι η αξιοποίηση της περιουσίας, όμως πρέπει να γίνει σαφές τι θα γίνει με τους ανθρώπους αυτούς, που έχουν οικογένειες και κινδυνεύουν με για 50 χρόνια για κάτι που δεν έκαναν. Είναι τραγικό. Ζούμε σε ένα κράτος δικαίου και πρέπει το Κράτος να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και να δώσει λύση».
Μάλιστα αναφέρθηκε σε περίπτωση στην Ξάνθη όπου σε δύο συνεταιριστικές οργανώσεις μπήκαν εκκαθαριστές για δύο – τρεις μήνες και τους καταλογίζονται στον καθένα 70 εκ. ευρώ χρέη.

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου – ΕΒΟΛ και αντιπρόεδρος της ΣΑΣΟΕ   Νικ. Πρίντζος ανέφερε ότι θα ληφθούν αποφάσεις και θα αναδειχθούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης που έχουν οδηγηθεί Συνεταιριστικές Οργανώσεις. «Δεν έχουν τέλος, οι δικαστικές διώξεις, οι ποινές, η δέσμευση προσωπικών λογαριασμών κ.ά. Η θα πρέπει να καταλάβει ότι θα πρέπει να αναλάβει κάποια μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην σημερινή  σύσκεψη συμμετέχουν πρόεδροι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Συνεταιριστικών Οργανώσεων απ’ όλη την Ελλάδα που βρίσκονται υπό καθεστώς εκκαθάρισης καθώς και αυτών που βρίσκονται σε προβληματική λειτουργία.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία στο Νότιο Πήλιο λόγω νταλίκας #νότιοΠήλιο - https://t.co/pGK2dctrgd -

  • Η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη στους «16» του Australian Open Juniors #AustralianOpenJuniors - https://t.co/ThUqMHQ29B -

  • Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Αττική Οδό #ΑττικήΟδός - https://t.co/1gK1w1FyzU -

"Αλιεύοντας" την είδηση