Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 9 Σεπτεμβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 9 Σεπτεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 9 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου:

το 1791, η , πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, παίρνει το όνομά της από τον πρόεδρο Τζορτζ .

το 1850, η Καλιφόρνια γίνεται η 31η πολιτεία των Η.Π.Α.

το 1850, η Αμαλία, που εκτελεί χρέη αντιβασιλέα, αφού ο Όθων βρίσκεται στο εξωτερικό, διαλύει τη Βουλή και προκηρύσσει .

το 1895, δημιουργείται στην έα Υόρκη το American Bowling Congress, το πρώτο όργανο, που οριοθέτησε κανόνες στο μπόουλινγκ.

το 1926, ιδρύεται το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

το 1930, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην προσπάθειά του να καταπολεμήσει την ανεργία, απαγορεύει την είσοδο αλλοδαπών εργατών στη χ.

το 1963, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απορρίπτει ομόφωνα την αποστολή παρατηρητών στην Δεύτερη Σύνοδο του Βατικανού. Επιπλέον, η Ιερά Σύνοδος ζητεί από την κυβέρνηση ματαίωση της Πανορθοδόξου Συνόδου της υ, που συγκαλεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας, με κύριο θέμα την αποστολή παρατηρητών στο Βατικανό.

το 1967, πραγματοποιείται των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας, νσταντίνου Κόλλια και Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, στην Αλεξανδρούπολη με επίκεντρο των συνομιλιών τους το Κυπριακό.

το 1971, πεθαίνει ο Ολλανδός γεωπόνος, Παύλος Κούπερ, πρωτοπόρος των θερμοκηπίων στην Ελλάδα. Ήταν ευρύτερα γνωστός στην Ιεράπετρα της Κρήτης ως ο “Ολλανδός”.

το 1976, πεθαίνει σε ηλικία 82 ετών ο Κινέζος κομμουνιστής ηγέτης και ιδρυτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Μάο Τσετούνγκ. Οι Μαρξιστικές – Λενινιστικές του θεωρίες και οι αντίστοιχες πολιτικές του θέσεις είναι γνωστές ως Μαοϊσμός, και παρουσιάζονται στο «Κόκκινο Βιβλίο» του, που αποτέλεσε το Ευαγγέλιο της κινέζικης νεολαίας. Ο Μάο είναι ο δικτάτορας που ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους στην ιστορία (78 εκατ.), με τον Στάλιν και τον Χίτλερ να έρχονται στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Οι περισσότεροι ήταν θύματα της κακής διαχείρησης κυρίως της οικονομίας της χς και ιδιαίτερα της μεγάλης πείνας που προέκυψε μετά την παρέμβαση του Μαό στην φύση. Διέταξε την μαζική εξόντωση των σπουργιτιών, γεγονός που προκάλεσε αύξηση των εντόμων και κυρίως των ακρίδων, που έτρωγαν τις σοδειές των σιτηρών και εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούσαν και πέθαιναν μέσα σε άθλιες συνθήκες.

το 1982, η Άννα Βερούλη κατακτά την πρώτη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου της Αθήνας, με βολή στα 70,02 μ.

το 1984, ενοποιούνται η Χωροφυλακή και η Αστυνομία Πόλεων και δημιουργείται η .

το 1995, θεμελιώνεται το Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση