Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 9 Ιουλίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 9 Ιουλίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 9 Ιουλίου

Σαν σήμερα, 9 Ιουλίου:

το 1771, ο Μιχαήλ Μπακνανάς θανατώνεται από τους Τούρκους και θεωρείται νεομάρτυρας από την ορθόδοξη εκκλησία.

το 1816, η Αργεντινή κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την .

το 1821, οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον αρχιεπίσκοπο Κυπριανό και αποκεφαλίζουν τρεις αρχιερείς και πρόκριτους τοης Κύπρου.

το 1910, σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο φέρνει στο φως πλάκα με το χρονικό της ς της Ιερουσαλήμ.

το 1932, πεθαίνει ο Αμερικανός εφευρέτης του ξυραφιού με λεπίδα ασφαλείας και ιδρυτής της βιομηχανίας ξυριστικών ειδών «Gillette», King Camp Gillette.

το 1956, ισχυρός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει τη Σαντορίνη, με αποτέλεσμα 53 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο και περισσότεροι από να τραυματισθούν. Από τον σεισμό προκαλείται τεράστιο παλιρροϊκό κύμα, που απλώνεται στα νησιά των Κυκλάδων, τη Ρόδο, την Κρήτη και τις ακτές της Νότιας Πελοποννήσου.

το 1959, αρχίζει στο διαρκές στρατοδικείο Αθηνών η δίκη του Μανώλη Γλέζου για « στρεφόμενα κατά της ασφαλείας του κράτους» και λίγες μέρες αργότερα καταδικάζεται σε φυλάκιση πέντε ετών.

το 1961, υπογράφεται στην Αθήνα η σύνδεση Ελλάδας – ΕΟΚ.

το 1963, θερμή υποδοχή επιφυλάσσει η βασίλισσα Ελισάβετ Β' στο βασιλικό ζεύγος της Ελλάδας, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία. Παρά τα δρακόντεια της αστυνομίας, σημειώνονται επεισόδια και γίνονται δεκάδες διαδηλωτών, που αποδοκιμάζουν τους βασιλείς.

το 1966, τεχνητός χλοοτάπητας χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο Χιούστον Άστροντομ αλλάζοντας τα σπορ για πάντα.

το 1968, πραγματοποιείται με η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού στην Ελλάδα, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, σε 22χρονο στρατιώτη. Επικεφαλής των ιατρών είναι ο Κωνσταντίνος Τούντας.

το 1968, διεξάγεται ο πρώτος αγώνας μπέιζμπολ σε κλειστό , το All-Star Game μεταξύ National League και American League στο Χιούστον Άστροντομ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση