Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 8 Φεβρουαρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 8 Φεβρουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 8 Φεβρουαρίου

Σν σήμερ, 8 Φεβρουαρίου:

το 1833, με βασιλικό διάταγμα του Όθωνα, αντικαθίσταται ο φοίνικας με τη δραχμή.

το 1879, ο Sandford Fleming προτείνει για πρώτη φορά την υιοθέτηση παγκόσμιας ώρας σε μία συνάντηση του Βασιλικού Καναδικού Ινστιτούτου.

το 1895, κάνει πρεμιέρα στην η όπερα του Τσαϊκόφκι, “Η λίμνη των κύκνων”.

το 1924, πραγματοποιείται στη Νεβάδα η πρώτη εκτέλεση σε θάλαμο αερίων στις Αμερικής.

το 1938, πεθαίνει ο Πρίγκιπας Νικόλαος της ς, ο τρίτος γιος του Βασιλιά Γεωργίου Α΄ τη ς και της Βασίλισσας Όλγας της Ελλάδας.

το 1961, 20 αθηναϊκά αρτοποιεία συλλαμβάνονται να προμηθεύουν νοθευμένο και κακοψημένο ψωμί σε ιδρύματα με τα οποία είναι συμβεβλημένα.

το 1972, πεθαίνει ο μεγάλος ρεμπέτης Μάρκος Βαμβακάρης, ο θεωρούμενος και Πατριάρχης του ρεμπέτικου, καθώς έκανε γνωστό το είδος και καθιέρωσε και την ορχήστρα με μπουζούκια και μπαγλαμάδες.

το 1980, πεθαίνει σε ηλικία μόλις 43 ετών ο μουσικός, λυράρης και τραγουδιστής , γνωστός και με το παρατσούκλι Ψαρονίκος ή τον τιμητικό χαρακτηρισμό Αρχάγγελος της Κρήτης.

το 1981, συμβαίνει η μεγαλύτερη στην ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν 19 οπαδοί της ομάδας ποδοπατούνται μέχρι θανάτου στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και της Α.Ε.Κ.. Δύο ακόμη πεθαίνουν μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία σε νοσοκομείο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 21, οι περισσότεροι των οποίων ήταν παιδιά ηλικίας από 14 ως 26 ετών.

το 2004, ο Γιώργος Παπανδρέου εκλέγεται νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέσω μιας ανοιχτής διαδικασίας που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

το 2007, πεθαίνει απρόσμενα σε ηλικία 40 ετών η Αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο Anna Nicole Smith πιθανόν από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση