Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΙΣΤΟΡΙΑ » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 7 Δεκεμβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 7 Δεκεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 7 Δεκεμβρίου

Σαν σήμερα, 7 Δεκεμβρίου:

το 1826, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και οι άντρες του νικούν τους Οθωμανούς στο Τουρκοχώρι Ελάτειας.

το 1869, ο θρυλικός Αμερικανός κακοποιός Τζέσε Τζέιμς πραγματοποιεί στο Μιζούρι την πρώτη του επιβεβαιωμένη ληστεία τράπεζας.

το 1894, πεθαίνει ο Γάλλος μηχανικός και διπλωμάτης, Φερντινάν Ντε Λεσέπς, που διάνοιξε μεταξύ άλλων τη διώρυγα του Σουέζ και της Κορίνθου.

το 1902, πεθαίνει ο Αμερικανός σκιτσογράφος Τόμας Ναστ, ο αποκαλούμενος και «πατέρας του αμερικάνικου καρτούν».

το 1912, ο ς στρατός απελευθερώνει την Κορυτσά.

το 1912, ανακαλύπτεται στην Αίγυπτο από τον Γερμανό αρχαιολόγο Λούντβιχ Μπόρχαρντ η προ της βασίλισσας Νεφερτίτης, συζύγου του Φαραώ Αμένοφη Δ, που κυβέρνησε από το 1364 ως το 1347 π.Χ. Η προ κοσμεί το Μουσείο του Βερολίνου.

το 1929, η Τουρκία παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

το 1930, η πρώτη διεθνής ποδοσφαιρική νίκη της Ελλάδας σημειώνεται επί της Βουλγαρίας στο του Παναθηναϊκού για το πρώτο Βαλκανικό με σκορ 6-1.

το 1941, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο το αυτοκρατορικό ιαπωνικό ναυτικό πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίθεση κατά των αμερικανικών δυνάμεων στο Περλ Χάρμπορ της Χαβάης.

το 1946, πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην Ατλάντα σκοτώνει 119 άτομα. Πρόκειται για την πιο θανατηφόρα πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην αμερικανική ιστορία.

το 1960, η των Ελλήνων αποφασίζει πρώτη φορά την ταυτόχρονη άρση της ασυλίας πέντε βουλευτών της Δημοκρατικής Ένωσης και της Ε.Δ.Α., οι οποίοι θα παραπεμφθούν για προσβολή της τιμής του βασιλιά και για εξύβριση και περιύβριση αρχής.

το 1963, συλλαμβάνεται ως ύποπτος για τις δολοφονίες που αποδίδονται στο “Δράκο του Σέιχ Σου”, ο Αριστείδης Παγκρατίδης, ο οποίος υποβάλλεται σε εξαντλητική ανάκριση. Αρνείται αρχικά την ενοχή του, ομολογεί τέσσερις ημέρες αργότερα ότι αυτός είναι ο “δράκος” που τρομοκρατεί επί τέσσερα χρόνια τη Θεσσαλονίκη, για να ανακαλέσει στη συνέχεια την ομολογία του επικαλούμενος πιέσεις.

το 1965, με ταυτόχρονες λειτουργίες στην Κωνσταντινούπολη και στη Ρώμη από τον Πατριάρχη Αθηναγόρα και τον Πάπα Παύλο ΣΤ' γίνεται αμοιβαία άρση του αλληλοαφορισμού.

το 1972, εκτοξεύεται ο Απόλλων 17, η τελευταία αποστολή του προγράμματος Απόλλων στη Σελήνη.

το 1975, ο Βασίλης Χατζηπαναγής κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα Ηρακλή – Ατρόμητου στη Βέροια.

το 1976, πεθαίνει ο Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου, Κώστας Μουσούρης.

το 1983, γίνεται η πρώτη με θανατηφόρο ένεση στο Τέξας των .

το 1986, πεθαίνει ο Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής Κώστας Πούλης.

το 1994, ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού στο χωριό «Μπελογιάννης» στη Βουδαπέστη, όπου οι κάτοικοι είναι κυρίως ελληνικής καταγωγής, πολιτικοί πρόσφυγες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση