Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 6 Οκτωβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 6 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 6 Οκτωβρίου

Σαν σήμερα, 6 Οκτωβρίου:

το 1762, κατά τη διάρκεια του Επταετούς Πολέμου ολοκληρώνεται η μάχη της Μανίλα μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ισπανίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη βρετανική κατοχή της πόλης για το υιπο του πολέμου.

το 1847, κυκλοφορεί στο Λονδίνο το πετυχημένο “Jane Eyre”.

το 1857, διοργανώνεται το πρώτο σκακιού στη Νέα Υόρκη από το American Chess Congress.

το 1910, ο Ελευθέριος Βενιζέλος γίνεται για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας.

το 1912, στον Α' Βαλκανικό Πόλεμο, ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Ελασσόνα και τη Δεσκάτη.

το 1945, κατά τη διάρκεια του αγώνα των Σικάγο Καμπς με τους Τάιγκερς για τα πλέι-οφ, ο ιδιοκτήτης των Καμπς δίνει εντολή στην να βγάλουν έξω από το γήπεδο τον ελληνικής καταγωγής διακεκριμένο εστιάτορα της πόλης Βασίλη Σιάνη και τον τράγο του. Εκείνος καταριέται την ομάδα, η οποία από τότε ως σήμερα δεν έχει κατακτήσει ποτέ τον τίτλο. Το συμβάν έχει μείνει στην ιστορία ως η κατάρα του τράγου.

το 1955, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γίνεται για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας.

το 1966, το χαρακτηρίζεται παράνομο στις ΗΠΑ.

το 1979, πεθαίνει ο Έλληνας αρχιτέκτονας και ς, Αναστάσιος Ορλάνδος, ο σπουδαιότερος ερευνητής της ελληνικής αρχιτεκτονικής και ένας από τους θεμελιωτές της επιστήμης της βυζαντινής τέχνης στην Ελλάδα.

το 1989, πεθαίνει η σπούδαια Αμερικανίδα ηθοποιός, Ruth Elizabeth “Bette” Davis, πρωταγωνίστρια πολλών κλασσικών ταινιών της χρυσής περιόδου του αμερικάνικου κινηματογράφου. Υποδυόταν συνήθως αντιπαθείς ηρωίδες και είχε μια χαρακτηριστική τεχνική, η οποία αντιγράφηκε από πολλούς μεταγενέστερους ηθοποιούς. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει δεύτερη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών, ενώ ήταν και η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με βραβείο καριέρας για τα 60 χρόνια που υπηρέτησε τον χώρο του κινηματογράφου.

το 1993, ο 30χρονος Μάικλ Τζόρνταν, ύστερα από 9χρονη καριέρα με τους Σικάγο Μπουλς, ανακοινώνει ότι σταματάει το και ότι η απόφασή του δεν έχει σχέση με το θάνατο του πατέρα του.

το 1994, ψηφίζεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.

το 1995, ανακαλύφθηκε 47,9 έτη φωτός μακριά από τη ο αστερισμός του Πήγασου, το πρώτο μεγάλο αστέρι μετά από τον Ήλιο, που είχε σε τροχιά πλανήτη.

το 2003, πέφτει στα χέρια των αρχών το πρώτο μηχάνημα που κλέβει τους κωδικούς από πιστωτικές και κάρτες μετρητών. Στον Προμαχώνα Σερρών συνελήφθησαν Βούλγαρος και Ελληνογεωργιανός που είχαν στην κατοχή τους τη συγκεκριμένη ηλεκτρονική συσκευή η οποία είναι γνωστή διεθνώς ως «σκίμερ». Όπως εκτιμάται πιθανόν να είναι το πρώτο «σκίμερ» που εντοπίζεται σε όλη την Ευρώπη.

το 2004, ο Guy Sanders της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών ανακαλύπτει στην Κόρινθο την παλαιότερη και βαρύτερη σαρκοφάγο που βρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Ζύγιζε 2,3 τόνους και χρονολογείται από το 900 π.Χ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση