Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 5 Σεπτεμβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 5 Σεπτεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 5 Σεπτεμβρίου

Σν σήμερ, 5 Σεπτεμβρίου:

το 1666, κατασβήνεται η Μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου. Δέκα χιλιάδες κτίρια, συμπεριλαμβανομένου και του Καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου, καταστράφηκαν, αλλά μόνο έξι άνθρωποι είναι γνωστό ότι έχουν χάσει τη ζωή τους.

το 1930, στη Μακεδονία και στη εξεγείρονται οι αγρότες, οι οποίοι απειλούν ότι θα βαδίσουν ένοπλοι εναντίον των Αθηνών.

το 1944, η ΕΣΣΔ κηρύσσει τον πόλεμο στη Βουλγαρία.

το 1944, μετά από μέρες βασανιστηρίων, εκτελείται από τους ερμανούς σε ηλικία μόλις 17 ετών η Ηρώ Κωνσταντοπούλου.

το 1960, θεμελιώνεται στην Πτολεμαΐδα η δεύτερη μονάδα του ατμοηλεκτρικού εργοστασίου, η οποία θα παράγει 900.000.000 κιλοβατώρες το χρόνο.

το 1972, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου, άραβες τρομοκράτες του κινήματος «Μαύρος Σεπτέμβρης» επιτίθενται στο Ολυμπιακό Χωριό, σκοτώνοντας δύο μέλη της ισραηλινής ολυμπιακής ομάδας.

το 1996, θεμελιώνεται το νέο «Ελευθέριος » στα Σπάτα.

το 2002, παραδίνεται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο Δημήτρης Κουφοντίνας για να αναλάβει, όπως είπε, την πολιτική ευθύνη για όλες τις ενέργειες της 17Ν.

το 2004, σε κλίμα έντονου φανατισμού, που τελικά οδηγεί σε επεισόδια μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών, διεξάγεται στα ο αγώνας των δύο Εθνικών Ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Μετά τη λήξη του αγώνα, όπου η Εθνική μας ηττάται με 2- 1, σκηνές βίας μεταξύ φανατικών Αλβανών και Ελλήνων εξελίσσονται σε ελληνικές πόλεις, αλλά και στα . Μάλιστα, στη Ζάκυνθο ένας 22χρονος Έλληνας χάνει τη ζωή του, ενώ σε πολλές περιπτώσεις σημειώνονται τραυματισμοί και ακολούθησαν συλλήψεις.

το 2009, η Δανία γιορτάζει την πρώτη εθνική εορτή της σημαίας, στη μνήμη των πεσόντων Δανών σε πολέμους στο εξωτερικό από το 1948.

το 2014, πεθαίνει ο “καλλιτέχνης” του Πανιωνίου, ιάννης Κερδεμελίδης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση