Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 3 Οκτωβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 3 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 3 Οκτωβρίου

Σν σήμερα, 3 Οκτωβρίου:

το 1849, ο Αμερικανός Edgar Allan Poe βρίσκεται υπό μυστηριώδεις συνθήκες σε παραληρηματική κατάσταση στη Βαλτιμόρη. Είναι η τελευταία φορά που εμφανίζεται δημοσίως πριν το θάνατό του.

το 1863, ο Αβραάμ Λίνκολν αποφασίζει τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου.

το 1866, θεμελιώνεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

το 1878, υπογράφεται η Συνθήκη της Χαλέπας μεταξύ Κρητών επαναστατών και Τούρκων, με την οποία οι Κρήτες αποκτούν τα πρώτα επίσημα προνόμια αυτοδιοικήσεως.

το 1926, εγκαινιάζεται η πρώτη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία αρκετά χρόνια μετά θα μετονομαστεί σε HELLEXPO.

το 1944, οι Ναζί αποχωρώντας από την Πελοπόννησο ανατινάζουν τη Διώρυγα της Κορίνθου.

το 1945, ο Presley κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του σε ηλικία 10 ετών παίρνοντας μέρος σε διαγωνισμό ταλέντων. Καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και λαμβάνει ως έπαθλό 5 δολάρια.

το 1954, κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού κόμικς «Μπλεκ», των ιταλών Τζον Σινκέτο, Ντάριο Γκουτσόν και Πίτερ Σαρτόρι.

το 1966, αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης.

το 1967, πεθαίνει ο Αμερικανός ηθοποιός, καρτουνίστας και showman σε , Vance DeBar “Pinto” Colvig, η αυθεντική φωνή του ήρωα της Disney, Goofy και ο αυθεντικός κλόουν Bozo.

το 1988, η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με τη συμμετοχή των Μπρους Σπρίνγκστιν, Στινγκ, Τρέισι Τσάπμαν, Γιουσού Ν' Ντουρ και Γιώργου Νταλάρα.

το 1993, πεθαίνει σε ηλικία 53 ετών η ποιήτρια και ηθοποιός, Κατερίνα Γώγου.

το 1994, καταστροφικές πλημμύρες στο προκαλούν το θάνατο 94 ανθρώπων και καταστροφές αξίας 53 εκατομμυρίων δολαρίων.

το 1999, στο 23ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής που ολοκληρώνεται στην Οσάκα της ς η εθνική μας ομάδα του ανσάμπλ με τις Ειρήνη Αϊνδηλή, Χαρά Καρυάμη, Εύα Χριστοδούλου, Μαρία Γεωργάτου και Άννα Πολλάτου κατακτά το πρώτο χρυσό μετάλλιο στις “10 κορύνες” με 19.816 βαθμούς και το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στα “2 και 3 κορδέλες” με 19.800 βαθμούς. Η 15χρονη Μορφούλα Ντώνα κατατάσσεται 6η στο στεφάνι με 9.800 βαθμούς και 13η στο σύνθετο ατομικό .

το 1999, πεθαίνει ο Ιάπωνας , Άκιο Μορίτα, συνιδρυτής της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών SONY.

το 2001, πεθαίνει σε ηλικία 80 ετών ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός Κώστας Χατζηχρήστος. Ενσάρκωσε χαρακτηριστικούς και αγαπημένους ρόλους σε πολλές γνωστές παραγωγές της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου και οι ατάκες του άφησαν εποχή μέχρι σήμερα.

το 2001, κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Ολυμπιακού και της Λάρισας στο ΟΑΚΑ ένας φίλαθλος πέφτει στο κενό από ύψος 20 και πεθαίνει επιτόπου. Δεν αποκλείεται η περίπτωση αυτοκτονίας.

το 2005, πραγματοποιείται δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου, η πρώτη μετά από 241 χρόνια για την Ιβηρική Χερσόνησο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση