Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 29 Σεπτεμβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 29 Σεπτεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 29 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου:

το 1687, οι Οθωμανοί παραδίδουν τη βομβαρδισμένη Ακρόπολη των Αθηνών στον Φραντσέσκο Μοροζίνι.

το 1829, ιδρύεται η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, γνωστή ως Σκότλαντ ιαρντ.

το 1902, πεθαίνει ο Εμίλ Ζολά, ο σημαντικότερος της γαλλικής νατουραλιστικής σχολής, ένας από τους μεγαλύτερους κριτικούς τέχνης και συντάκτης του «Κατηγορώ».

το 1911, η κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με αφορμή την έριδα για τον έλεγχο της Τρίπολης στη Λιβύη.

το 1919, ο Μουσταφά Κεμάλ επεκτείνει τη δραστηριότητά του μέχρι τη Σμύρνη, με στόχο την εκδίωξη των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία.

το 1941, πάνω απο 30.000 Εβραίοι της Σοβιετικής Ένωσης εκτελούνται στο φαράγγι Μπάμπι Γιάρ του Κιέβου από τα Ναζιστικά Τάγματα Θανάτου (Einsatzgruppen) και υπό τις διαταγές του Χίμλερ.

το 1943, οι Γερμανοί εκτελούν, καθ' υπόδειξη των Τσάμηδων, 49 Έλληνες προκρίτους στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, αφού προηγουμένως τους διέταξαν να σκάψουν μόνοι τους τον τάφο τους.

το 1963, οι Rolling Stones ξεκινούν την πρώτη τους περιοδεία, ως “support group” στις συναυλίες του Bo Diddley και των Everly Brothers.

το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναγγέλλει την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

το 1992, η σία δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει άλλο κράτος από την .

το 1995, αποσύρεται από την ενεργό δράση ο μεγάλος καλαθοσφαιριστής Νίκος Γκάλης στα 38 του χρόνια, μία ημέρα πριν από την έναρξη του 4ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ.

το 1995, πεθαίνει ο Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Κώστας Παπαχρήστος, σύζυγος της επίσης ηθοποιού Δήμητρας Σερεμέτη και αδερφός του Νίκου Παπαχρήστου.

το 1995, ο Έλληνας και μετέπειτα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δηλώνει ότι «ουδέποτε παραιτήθηκε η χ μας από τις απ της έναντι της Γερμανίας για τις που υπέστη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

το 2004, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας επιχείρησε βομβιστική επίθεση με στόχο δύο λεωφορεία των ΜΑΤ στην .

το 2009, πεθαίνει η δημοφιλής Ελληνίδα ηθοποιός Σπεράντζα Βρανά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση