Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 26 Νοεμβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 26 Νοεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 26 Νοεμβρίου

Σν σήμερ, 26 Νοεμβρίου:

το 1922, ο Χάουαρντ Κάρτερ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που εισέρχεται στον τάφο του φαραώ Τουταγχαμών μετά από 3.000 χρόνια.

το 1925, ο δικτάτορας , μέσα από σκοπιμότητας, εκτελεί με απαγχονισμό, παρουσία πλήθους θεατών, τους καταχραστές του Δημοσίου, αντισυνταγματάρχες Διονύσιο Δρακάτο και Γεώργιο Ζαριφόπουλο.

το 1943, οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής εκτελούν στο Μονοδένδρι Λακωνίας 118 Έλληνες ομήρους.

το 1956, ο επικοντιστής Γιώργος Ρουμπάνης κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης, με επίδοση 4,50 μ.

το 1957, πεθαίνει ο Πέτρος Βούλγαρης, ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και πολιτικός, που διατέλεσε και πρωθυπουργός.

το 1963, στο πλαίσιο της καθιέρωσης της παιδείας στη χώρα μας, αρχίζουν οι πρώτες εγγραφές φοιτητών και σπουδαστών στις ανώτατες σχολές, χωρίς την καταβολή διδάκτρων.

το 1976, κυκλοφορεί το πρώτο single των Sex Pistols με τίτλο “Anarchy in the U.K.”.

το 1983, συμβαίνει η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί παγκοσμίως, όταν ράβδοι χρυσού αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων “κάνουν φτερά” από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου. Η αστυνομία δεν δυσκολεύτηκε να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες, η υπόθεση όμως παραμένει ανοιχτή, καθώς οι 3 από τους 10 τόνους χρυσού έχουν εξαφανιστεί.

το 1983, πεθαίνει ο συγγραφέας, κριτικός τέχνης και ζωγράφος, Στρατής Δούκας. Θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Αιολικής Σχολής, όπως αυτή προσδιορίζεται μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της Γενιάς του 1930.

το 1987, πεθαίνει ο Αμερικανός ψυχολόγος Joy Paul Guilford, γνωστός για την ψυχομετρική μελέτη της ανθρώπινης νοημοσύνης, συμπεριλαμβανόμενης της σημαντικής διάκρισης μεταξύ της συγκλίνουσας και αποκλίνουσας παρς.

το 1999, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών που διεξάγεται στο ΣΕΦ ο Πύρρος Δήμας κερδίζει το στο αρασέ με 182.5 κιλά κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ, το αργυρό στο σύνολο με 387.5 κιλά και το χάλκινο στο ζετέ με 207.5 στην κατηγορία των 85 κιλών και ο Χρήστος Σπύρου κατακτά το αργυρό στο ζετέ με 207.5 κιλά.

το 2005, ένας αστυνομικός πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς, όταν δέχεται χτύπημα από πέτρα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώνονται πριν και μετά τον αγώνα της ΑΕ Λεμεσού με τον ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο Στάδιο για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα. Τραυματίζονται επίσης άλλοι 16 αστυνομικοί και 11 .

το 2008, πεθαίνει ο Έλληνας ποιητής της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς Γιώργης .

το 2009, πεθαίνει ο Έλληνας μουσικός Δημήτρης Βράσκος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση