Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 26 Δεκεμβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 26 Δεκεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 26 Δεκεμβρίου

Σν σήμερ, 26 Δεκεμβρίου:

το 1606, κάνει πρεμιέρα η τραγωδία του Γουίλιαμ Σέξπιρ «Βασιλιάς Λιρ».

το 1860, διεξάγεται ο πρώτος καταγεγραμμένος αγώνας στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Hallam FC αντιμετωπίζει τη Sheffield FC στο Σέφινλντ. Και οι δύο ομάδες αγωνίζονται σήμερα στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Αγγλίας.

το 1862, λαμβάνει χώρα στη Μινεσότα ο μεγαλύτερος μαζικός απαγχονισμός στην ιστορία των Η.Π.Α., κατά τον οποίο απαγχονίζονται 38 ιθαγενείς Αμερικανοί.

το 1883, πεθαίνει σε ηλικία 40 ετών ο Ιταλός ζωγράφος Giacomo Di Chirico.

το 1890, πεθαίνει ο Γερμανός επιχειρηματίας και σημαντικός πρωτοπόρος στον τομέα της αρχαιολογίας, Ερρίκος Σλήμαν. Έγινε γνωστός για τις ανασκαφές του στην αρχαία Τροία και στις Μυκήνες.

το 1933, αρχίζει τη λειτουργία της στο Τόκιο η Nissan Motor Company.

το 1941, ο Αμερικανός πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούζβελτ υπογράφει νομο με το οποίο θεσπίζεται η τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου ως Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

το 1944, ο ευρισκόμενος στην Αθήνα Βρετανός πρωθυπουργός, Γουίνστον Τσόρτσιλ, συμμετέχει σε σύσκεψη με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου και τους εκπροσώπους του ΕΑΜ στο Υπουργείο Εξωτερικών. Η σύσκεψη ολοκληρώνεται χωρίς αποτέλεσμα. Την ίδια ημέρα, ένας Βρετανός στρατιώτης ανακαλύπτει μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας σε υπόνομο κοντά στη «Μεγάλη Βρετανία», με την οποία το ΕΑΜ σκόπευε να ανατινάξει το ιστορικό ξενοδοχείο, όπου είχε καταλύσει η αγγλική αροσωπεία.

το 1993, η Τουρκία απορρίπτει την πρόταση του κύπριου προέδρου Γλαύκου Κληρίδη για αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου, με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και διάλυση των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών δυνάμεων.

το 1996, η εξάχρονη “βασίλισσα της ομορφιάς” Jon-Benet Ramsey βρίσκεται δολοφονημένη και κακοποιημένη στο υπόγειο του σπιτιού της στο Κολοράντο. Η υπόθεση που συντάραξε τις ΗΠΑ και οι υποψίες έπεσαν στους γονείς της, χωρίς όμως να μπορεί αυτό να αποδειχθεί.

το , πεθαίνει ο Έλληνας διπλωμάτης Κυριάκος Αμοιρίδης, που υπηρέτησε ως της Ελλάδας στην Λιβύη και τη . Αναφέρθηκε ως στις 28 Δεκεμβρίου 2016, ενώ υπηρετούσε στη και το πτώμα του βρέθηκε κοντά στο ντε Τζανέιρο.

"Αλιεύοντας" την είδηση