Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 26 Δεκεμβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 26 Δεκεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 26 Δεκεμβρίου

Σν σήμερ, 26 Δεκεμβρίου:

το 1606, κάνει πρεμιέρα η τραγωδία του Γουίλιαμ Σέξπιρ «Βασιλιάς Λιρ».

το 1860, διεξάγεται ο πρώτος καταγεγραμμένος αγώνας στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Hallam FC αντιμετωπίζει τη Sheffield FC στο Σέφινλντ. Και οι δύο ομάδες αγωνίζονται σήμερα στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Αγγλίας.

το 1862, λαμβάνει χώρα στη Μινεσότα ο μεγαλύτερος μαζικός απαγχονισμός στην ιστορία των Η.Π.Α., κατά τον οποίο απαγχονίζονται 38 ιθαγενείς Αμερικανοί.

το 1883, πεθαίνει σε ηλικία 40 ετών ο Ιταλός ζωγράφος Giacomo Di Chirico.

το 1890, πεθαίνει ο Γερμανός επιχειρηματίας και σημαντικός πρωτοπόρος στον τομέα της αρχαιολογίας, Ερρίκος Σλήμαν. Έγινε γνωστός για τις ανασκαφές του στην Τροία και στις Μυκήνες.

το 1933, αρχίζει τη λειτουργία της στο Τόκιο η Nissan Motor Company.

το 1941, ο Αμερικανός πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούζβελτ υπογράφει νομο με το οποίο θεσπίζεται η τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου ως Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

το 1944, ο ευρισκόμενος στην Αθήνα Βρετανός , Γουίνστον Τσόρτσιλ, συμμετέχει σε σύσκεψη με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου και τους εκπροσώπους του ΕΑΜ στο Υπουργείο Εξωτερικών. Η σύσκεψη ολοκληρώνεται χωρίς αποτέλεσμα. Την ίδια ημέρα, ένας Βρετανός στρατιώτης ανακαλύπτει μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας σε υπόνομο κοντά στη «Μεγάλη », με την οποία το ΕΑΜ σκόπευε να ανατινάξει το ιστορικό , όπου είχε καταλύσει η αγγλική αντιπροσωπεία.

το 1993, η Τουρκία απορρίπτει την πρόταση του κύπριου προέδρου Γλαύκου Κληρίδη για αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου, με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και διάλυση των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών δυνάμεων.

το 1996, η εξάχρονη “βασίλισσα της ομορφιάς” Jon-Benet Ramsey βρίσκεται δολοφονημένη και κακοποιημένη στο του σπιτιού της στο Κολοράντο. Η υπόθεση που συντάραξε τις ΗΠΑ και οι υποψίες έπεσαν στους της, χωρίς όμως να μπορεί αυτό να αποδειχθεί.

το 2016, πεθαίνει ο διπλωμάτης Κυριάκος Αμοιρίδης, που υπηρέτησε ως πρέσβης της Ελλάδας στην Λιβύη και τη Βραζιλία. Αναφέρθηκε ως αγνοούμενος στις 28 Δεκεμβρίου 2016, ενώ υπηρετούσε στη Βραζιλία και το πτώμα του βρέθηκε κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση