Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 25 Οκτωβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 25 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 25 Οκτωβρίου

Σαν σήμερα, 25 Οκτωβρίου:

το 1822, αρχίζει η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου από τους Ομέρ Βρυώνη και Κιουταχή.

το 1922, η ανακριτική επιτροπή υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο παραπέμπει με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας τον πρώην αρχιστράτηγο της Στρατιάς της Μικράς Ασίας Γεώργιο Χατζηανέστη, τους πολιτικούς Δημήτριο Γούναρη, ικόλαο Στράτο, Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη, ικόλαο Θεοτόκη, Γεώργιο Μπαλτατζή, τον υποστράτηγο ε.α. Ξενοφώντα Στρατηγό και τον υποναύαρχο ε.α. Μιχαήλ Γούδα.

το 1925, διεξάγονται δημοτικές εκλογές στην . Δήμαρχος Αθηναίων εκλέγεται ο Σπυρίδων Πάτσης, Πειραιώς ο Τάκης Παναγιωτόπουλος και ς ο Μηνάς Πατρίκιος, ο οποίος είναι και ο πρώτος εκλεγμένος Δήμαρχος της συμπρωτεύουσας.

το 1944, οι Γερμανοί εκκενώνουν την Ελασσόνα.

το 1959, αρχίζει επισήμως το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής Κατηγορίας στο ποδόσφαιρο. Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής: ΠΑΟΚ – Μέγας Αλέξανδρος 3-2, – ΑΕ Νικαίας 3-0, Δόξα Δράμας – ς 2-2, – Απόλλων Αθηνών 0-0, Προοδευτική – Απόλλων Καλαμαριάς 1-0, Παναθηναϊκός – Παναιγιάλειος 2-1, Παγκορινθιακός – Ολυμπιακός Π. 1-0 και Εθνικός Π. – 0-1.

το 1962, ο Αμερικανός συγγραφέας Τζον Στάινμπεκ βραβεύεται με το Νομπέλ Λογοτεχνίας.

το 1980, πεθαίνει ο και ιδιοκτήτης των εφημερίδων «Ακρόπολη» και «Απογευματινή», Νάσος Μπότσης.

το 2006, πεθαίνει η Ελληνίδα ηθοποιός, Κούλα Αγαγιώτου.

το 2014, πεθαίνει ο Σκωτσέζος μπασίστας και συνθέτης, γνωστός ως ιδρυτικό μέλος του ροκ συγκροτήματος Cream, Jack Bruce.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση