Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 24 Σεπτεμβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 24 Σεπτεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 24 Σεπτεμβρίου

Σν σήμερ, 24 Σεπτεμβρίου:

το 1828, ο Ιωάννης Καποδίστριας οργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα Ταχυδρομική Υπηρεσία, με γραφεία στο Άργος, στην Τρίπολη, στην Επίδαυρο και τη Σύρο.

το 1869, γράφεται μια από τις χειρότερες μέρες στην ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηρίου, γνωστή και ως “Μαύρη Παρασκευή”. Oι Τζέι Γκουλντ και Τζέιμς Φισκ επιχειρούν να ελέγξουν την αγορά χρυσού, η κυβέρνηση την απελευθερώνει και ακολουθεί πανικός στη , με κατακόρυφη πτώση στην τιμή του χρυσού.

το 1908, κυρήσσεται η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

το 1920, πεθαίνει ο Ρώσος κοσμηματοπώλης, Πέτερ Καρλ Φαμπερζέ, γνωστός και για τα ομώνυμα διαμαντένια αυγά.

το 1948, ο γιαπωνέζος μηχανικός Σοϊτσίρο Χόντα ιδρύει την εταιρεία Honda. Αρχικώς κατασκευάζει μοτοσικλέτες, στη συνέχεια όμως θα επεκταθεί και στα αυτοκίνητα.

το 1965, η τρίτη κυβέρνηση αποστατών υπό τον Στέφανο Στεφανόπουλο λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

το 1996, ο Αμερικανός Μπιλ Κλίντον υπογράφει στα Ηνωμένα Έθνη τη Συνθήκη για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών.

το 1996, ο πολυγραφότατος Αμερικανός διηγημάτων επιστημονικής φαντασίας Στίβεν Κινγκ εκδίδει ταυτόχρονα δύο βιβλία. Το πρώτο είναι το διήγημα “Desperation” που εκδίδεται με το όνομα του, ενώ το δεύτερο “Οι Ρυθμιστές” το υπογράφει με το ψευδώνυμο Ρίτσαρντ Μπάκμαν.

το 2000, ο Δημοσθένης Ταμπάκος κατακτά το αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα των κρίκων στην με 9.762 βαθμούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Την ίδια μέρα o Κάχι Κακιασβίλι κερδίζει το τρίτο του συνεχόμενο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και δεύτερο για την Ελλάδα, στην κατηγορία των 94ων κιλών της άρσης βαρών.

το 2002, η Άνγκελα αναλαμβάνει την προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας.

το 2002, πεθαίνει ο Γιώργος Γεωργούρας (Τζορτζ Τζόρτζες), ο ομογενής πρώην ομοσπονδιακός γερουσιαστής της ς και πρώτος πολιτικός ελληνικής κατς που εξελέγη στο κοινοβούλιο της ς.

το 2008, η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας αποπειράθηκε βομβιστική επίθεση στα γραφεία της SHELL στο Παλαιό Φάληρο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση