Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 24 Ιανουαρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 24 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 24 Ιανουαρίου

Σαν σήμερα, 24 Ιανουαρίου:

το 1822, σκοτώνεται ο Τουρκαλβανός πασάς των Ιωαννίνων, Αλή Πασάς.

το 1837, ψηφίζεται στην Ελλάδα ο πρώτος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας για τις μετακινήσεις με .

το 1862, το Βουκουρέστι ανακηρύσσεται πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

το 1908, μετά από των εφοριακών για πληρωμή των φόρων επιτηδεύματος και οικοδομών, οι κάτοικοι των Τρικάλων βαίνουν σε έντονο συλλαλητήριο και προξενούν επίσης καταστροφές σε δημόσια κτίρια.

το 1913, πραγματοποιείται η πρώτη παγκοσμίως πολεμική αποστολή ναυτικής συνεργασίας, στα Δαρδανέλια. Ο υπολοχαγός Μιχαήλ Μουτούσης και ο Αριστείδης Μωραϊτίνης πετούν με υδροπλάνο και καταρτίζουν σχεδιάγραμμα των θέσεων του τουρκικού στόλου εναντίον του οποίου ρίχνουν τέσσερις βόμβες.

το 1935, η τουρκική κυβέρνηση αποφασίζει τη μετατροπή της Αγίας από τέμενος σε μουσείο.

το 1956, ο Elvis Presley κάνει την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή “Stage Show”.

το 1963, ο διάδοχος Κωνσταντίνος και η πριγκίπισσα Άννα Μαρία της Δανίας αρραβωνιάζονται στα χειμερινά ανάκτορα Amalienborg στην Κοπεγχάγη.

το 1965, πεθαίνει ο σημαντικός Βρετανός πολιτικός Ουίνστον Τσώρτσιλ, που διετέλεσε και κα΄τα τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ ονομάστηκε και «Πατέρας της νίκης», καθώς συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του καθεστώτος των διεθνών συσχετισμών την μεταπολεμική περίοδο.

το 1989, εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα ο μανιακός δολο Τεντ Μπάντι, που κακοποίησε και σκότωσε τουλάχιστον 28 γυναίκες.

το 1991, η Βουλή των Σκοπίων ψηφίζει διακήρυξη ανεξαρτησίας από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία με την ονομασία Δημοκρατία της ς.

το 1994, η “17 Nοέμβρη” δολοφονεί τον πρώην διοικητή της Εθνικής Τραπέζης Μιχάλη Βρανόπουλο και τραυματίζει τον οδηγό του ικόλαο Γρίσπο.

το 2001, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο και γίνεται δεκτός από τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β.

το 2005, βαμβακοπαραγωγοί παρατάσσουν τα τρακτέρ τους στα Τέμπη και σε πολλούς άλλους κόμβους του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, χωρίς όμως να κλείσουν τους δρόμους.

το 2012, πεθαίνει ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και κινηματογραφικός παραγωγός, Θόδωρος Αγγελόπουλος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση