Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 23 Δεκεμβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 23 Δεκεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 23 Δεκεμβρίου

Σαν σήμερα, 23 Δεκεμβρίου:

το 1815, δημοσιεύεται για πρώτη φορά το Emma” της Jane Austen.

το 1888, ο Oλλανδός ζωγράφος Βίνσεντ Βαν κογκ μετανιωμένος επειδή προσέβαλε τον φίλο και ομότεχνό του Πολ κογκέν, κόβει το αριστερό αυτί του.

το 1909, στην «Εργάτης» του Βόλου αρχίζει να δημοσιεύεται σε συνέχειες το Κομουνιστικό Μανιφέστο των Μαρξ και Ένγκελς, σε μετάφραση του λογίου Κώστα Χατζόπουλου.

το 1924, η κυβέρνηση του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου συνάπτει σύμβαση με την αμερικανική εταιρία ΟΥΛΕ για την ύδρευση της Αθήνας.

το 1931, πεθαίνει ο Αμερικανός φωτογράφος, Wilson Bentley, ο πρώτος που προσπάθησε να αποθανατίσει στο φακό νιφάδες χιονιού και με το έργο του βοήθησε σημαντικά στην κατανόηση της δομής των παγοκρυστάλλων.

το 1940, το υποβρύχιο Παπανικολής βυθίζει το ιταλικό πλοίο Αντονιέτα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

το 1943, πεθαίνει ο Έλληνας εκπαιδευτικός, συγγραφέας και πολιτικός Δημήτρης Γληνός, ένας από τους πρωτεργάτες της λεγόμενης «γλωσσοεκπαιδευτικής μεταρς».

το 1960, 100 μέλη της Εθνικής Κοινωνικής Οργάνωσης Φοιτητών (ΕΚΟΦ) καταστρέφουν τα γραφεία της ς Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη.

το 1964, το υπουργείο Εμπορίου διανέμει 2 κιλά αλεύρι σε κάθε νοικοκυριό εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο λόγω των ψεων που δημιούργησε η εξαιρετικά κακή σοδειά της τελευταίας χρονιάς στο σιτάρι.

το 1975, αρχίζει την εγκληματική δράση της η τρομοκρατική οργάνωση «17 οέμβρη» δολοφονώντας στο Ψυχικό τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα, Ρίτσαρντ Γουέλς.

το 1992, η ρωσική Βουλή επικυρώνει την κατάργηση του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

το 1996, το διαστημόπλοιο Voyager προσγειώνεται και κάνει ρεκόρ καθώς γίνεται το πρώτο που κάνει τον γύρο του πλανήτη χωρίς ανεφοδιασμό.

το 2013, πεθαίνει ο Ρώσος ανώτατος αξιωματικός του ρωσικού στρατού και σχεδιαστής όπλων, Μιχαήλ Τιμοφέγεβιτς Καλάσνικωφ, γνωστός για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του θρυλικού τυφεκίου εφόδου AK-47.

το 2013, πεθαίνει η διεθνούς φήμης Ελληνοαμερικανίδα γλύπτρια Χρύσα Βαρδέα, ή καλλιτεχνικά Χρύσα/Chryssa. Ήταν γνωστή για την χρήση υλικών όπως το αλουμίνιο, ο γύψος αλλά και τα φώτα νέον.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση