Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 22 Οκτωβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 22 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 22 Οκτωβρίου

Σαν σήμερα, 22 Οκτωβρίου:

το 1797, ο Αντρέ-Ζακ Γκαρνερέν πραγματοποιεί την πρώτη καταγεγραμμένη πτώση με αλεξίπτωτο, πέφτοντας από τα 1.000 πάνω από το Παρίσι.

το 1831, εκτελείται ο Έλληνας Φιλικός και αγωνιστής του , Γεώργιος Μαυρομιχάλης, αφού καταδικάστηκε για την συμμετοχή του στην δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια.

το 1918, αναφέρεται το πρώτο κρούσμα της Ισπανικής Γρίπης, με το οποίο ξεκίνησε μια επιδημία, που κόστισε τη ζωή σε 20 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

το 1923, εκδηλώνεται στην το αποτυχημένο κίνημα Λεοναρδόπουλου-Γαργαλίδη, που ζητούσε την διάλυση της Επαναστατικής Κυβέρνησης του ικόλαου Πλαστήρα.

το 1940, ο γιος του Τζιάκομο Πουτσίνι εγκαινιάζει τη νέα όπερα της ς στο Θέατρο Ολύμπια της οδού Ακαδημίας. Εναρκτήριο ήταν η όπερα του πατέρα του «Μαντάμ Μπάτερφλαϊ».

το 1944, οι εκκενώνουν τα και τον Πλαταμώνα.

το 1947, εκτελείται στις φυλακές Επταπυργίου ο Γερμανός στρατιωτικός, Friedrich Schubert, γνωστός για τα εγκλήματα που διέπραξε κατά τη διάρκεια της κατοχής στην και στην Μακεδονία. Μεταξύ άλλων ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία 146 κατοίκων στον οικισμό Χορτιάτη και τουλάχιστον άλλων 100 κατοίκων των Γιαννιτσών.

το 1959, πεθαίνει ο ζωγράφος Γιώργος Μπουζιάνης.

το 1964, ο Γάλλος φιλόσοφος Ζαν Πολ Σαρτρ αρνείται το όμπελ Λογοτεχνίας, υποστηρίζοντας ότι θα μειώσει το γόητρο της συγγραφικής του δουλειάς.

το 1966, το συγκρότημα «Τhe Supremes» γίνεται το πρώτο εξ ολοκλήρου γυναικείο συγκρότημα που βρίσκονται στην πρώτη θέση των πωλήσεων με το άλμπουμ τους «The Supremes A' Go-Go».

το 1988, ενώ το «σκάνδαλο Κοσκωτά» βρίσκεται σε έξαρση, 3.000 οπαδοί του Ολυμπιακού συγκεντρώνονται στου Ρέντη και αποθεώνουν τον πρόεδρο Γιώργο Κοσκωτά με τα συνθήματα «Κάτω τα χέρια από τον Κοσκωτά» και «Προεδράρα, είμαστε μαζί σου», σηκώνοντάς τον στα χέρια.

το 2008, η Ινδία εκτοξεύει το πρώτο της διαστημόπλοιο προς τη Σελήνη, το Chandrayaan-1.

το 2009, κυκλοφορούν από την Microsoft τα Windows 7.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση