Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 22 Ιουλίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 22 Ιουλίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 22 Ιουλίου

Σαν σήμερα, 22 Ιουλίου:

το 1910, τα χειρόγραφα του Τολστόι καταστρέφονται από φωτιά στην του συγγραφέα στη σία.

το 1927, ιδρύεται η Ρόμα από τη συγχώνευση των ποδοσφαιρικών ομάδων Άλμπα, Προ Ρόμα και Φορτιτούντο, κατ' απαίτηση του δικτάτορα Μουσολίνι.

το 1934, πεθαίνει ο Τζον τίλινγκερ, ο Αμερικανός ληστής τραπεζών και «υπ' αριθμ. 1 δημόσιος κίνδυνος» για το FBI.

το 1942, ξεκινά η μαζική απέλαση Εβραίων από το γκέτο της Βαρσος.

το 1943, στην κατεχόμενη Αθήνα πραγματοποιείται μεγάλο κατά της απόφασης επέκτασης της βουλγαρικής κατοχής στη . 30 διαδηλωτές χάνουν τη ζωή τους, 300 τραυματίζονται και 500 συλλαμβάνονται.

το 1959, λήγει η του αγωνιστή Μανώλη Γλέζου κι άλλων αγωνιστών της Αριστεράς ενώπιον του Τακτικού Στρατοδικείου Αθηνών, κατά την οποία καταδικάζονται σε φυλάκιση, εκτόπιση και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

το 1980, ο Στέλιος Μυγιάκης κατακτά το στα 62 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας.

το 1987, ξεκινάει ένας πρωτοφανής κάυσωνας με άνω των 40 βαθμών Κελσίου μέχρι το τέλος του μήνα, ο οποίος αφήνει πίσω του περίπου 1.300 νεκρούς (οι περισσότεροι από αυτούς στην Αθήνα).

το 1988, πεθαίνει ο Έλληνας τραγουδιστής και συνθέτης του ελαφρού τραγουδιού, Τώνης Μαρούδας. Γνωστές επιτυχίες του είναι τα: “Τι'ναι αυτό που το λένε ”, “Και η βάρκα γύρισε μόνη”, “Εγώ θα κόψω το κρασί”, “Λίγες καρδιές σ'αγαπούνε”,”Γελάς”, “Άσ'τα τα μαλλάκια σου”.

το 2011, πραγματοποιείται από τον υπερεθνικιστή Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ η διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Νορβηγία κατά την οποία 77 άτομα χάνουν τη ζωή τους.

το 2012, πεθαίνει ο Έλληνας λογοτέχνης και κριτικός του θεάτρου και της τηλεόρασης, Γιώργος Κάρτερ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση