Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 21 Σεπτεμβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 21 Σεπτεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 21 Σεπτεμβρίου

Σν σήμερ, 21 Σεπτεμβρίου:

το 1937, εκδίδεται το Χόμπιτ του Tζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.

το 1943, αρχίζουν οι σφαγές των ανδρών της ιταλικής Μεραρχίας Άκουι, που παραδόθηκαν στις Γερμανικές Αρχές της Κεφαλλονιάς μετά τη συνθηκολόγηση της ς. Συνολικά, θα χάσουν τη ζωή τους 5.000 στρατιωτικοί.

το 1949, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναγγέλλει την υποτίμηση της δραχμής. Μετά την καταστροφική δεκαετία της Κατοχής και του Εμφύλιου Πολέμου, το νόμισμα υποτιμάται ως προς το δολάριο κατά 33,3% και ως προς τη στερλίνα κατά 24,8%.

το 1973, η Παναχαϊκή επικρατεί 2-1 της αυστριακής Γκράτσερ για την α' φάση του Κυπέλλου . Είναι η πρώτη συμμετοχή επαρχιακής ομάδας σε ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση.

το 1974, νομιμοποιείται το ΚΚΕ.

το 1985, η Μαντόνα φθάνει για πρώτη φορά στο Νο1 του βρετανικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ της «Like a Virgin».

το 1990, πεθαίνει ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Τάκης Κανελλόπουλος.

το 2003, ολοκληρώνεται μετά από 14 χρόνια η αποστολή του διαστημοπλοίου Galileo στην Δία. Το όχημα μπαίνει στην του γιγάντιου πλανήτη και συντρίβεται.

το 2010, ο αρόεδρος της κυβέρνησης λέει από το βήμα της Βουλής την περίφημη φράση “Μαζί τα φάγαμε”. «Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας “πώς τα φάγατε τα λεφτά”, που μας ρωτάει ο κόσμος, είναι αυτή: Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί. Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, ς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής».

το 2011, το alternative rock συγκρότημα R.E.M. διαλύεται.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση