Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 21 Δεκεμβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 21 Δεκεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 21 Δεκεμβρίου

Σαν σήμερα, 21 Δεκεμβρίου:

το 1375, πεθαίνει ο Ιταλός συγγραφέας, Βοκάκιος (Giovanni Boccaccio), ο μεγαλύτερος από τους μαθητές του φημισμένου Πετράρχη. Θεωρείται σημαντικός Ανθρωπιστής της Αναγέννησης και υπήρξε συγγραφέας ενός αξιοσημείωτου αριθμού έργων, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται το Δεκαήμερον και το Περί Διασήμων Γυναικών.

το 1824, πεθαίνει ο γιατρός James Parkinson, γνωστός απο την νευρολογική ασθένεια που φέρει το όνομά του.

το 1828, δημοσιεύεται το διάταγμα, με το οποίο ο Ιωάννης Καποδίστριας ιδρύει στο Ναύπλιο τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

το 1901, στη Νορβηγία οι ψηφίζουν για πρώτη φορά σε κοινοτικές εκλογές.

το 1913, τυπώνεται το πρώτο σταυρόλεξο. Διαθέτει 32 τετραγωνάκια και δημοσιεύεται στην εφ «Ο Κόσμος της Νέας Υόρκης».

το 1937, κάνει πρεμιέρα η του Disney “Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι”, η πρώτη στον κόσμο μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων.

το 1944, εκτελείται η φημισμένη Ελληνίδα ηθοποιός Ελένη Παπαδάκη από μέλη της πολιτοφυλακής μετά τις συγκρούσεις των Δεκεμβριανών.

το 1960, ανακοινώνεται ότι καταργείται η χαρτοσήμανση των εγγράφων που αφορούν για να μειωθεί το κόστος των ελληνικών προϊόντων και να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικά.

το 1967, το θρυλικό συγκρότημα Rolling Stones κυκλοφορεί τον δίσκο “Their Satanic Majesties Request”.

το 1968, εκτοξεύεται επιτυχώς από τη το διαστημόπλοιο «Apollo 8», η πρώτη επανδρωμένη αποστολή για η Σελήνη, με πλήρωμα τους Φρανκ Μπόρμαν, Τζέιμς Λόβελ και Γουίλιαμ Άντερς.

το 1991, ο Χαρίλαος Φλωράκης εκλέγεται επίτιμος πρόεδρος του Κ.Κ.Ε..

το 1992, η 17Ν αναλαμβάνει την ευθύνη της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του της ΝΔ Λευτέρη Παπαδημητρίου ο οποίος τραυματίζεται σοβαρά στο πόδι.

το 2009, πεθαίνει ο μεγάλος Έλληνας επιχειρηματίας και εκδότης, Χρήστος Λαμπράκης, που θεωρούταν ο ισχυρότερος άνθρωπος στα ελληνικά ΜΜΕ επί δεκαετίες. Εξέδιδε τις εφημερίδες Ταχυδρόμος, Το Βήμα, Τα Νέα, ενώ ίδρυσε την αθλητική εφ Ομάδα και το Εποχές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση