Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 21 Αυγούστου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 21 Αυγούστου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 21 Αυγούστου

Σαν σήμερα, 21 Αυγούστου:

το 1614, πεθαίνει η Ουγγαρέζα ευγενής, Erzsébet Báthory, η αποκαλούμενη και «Ματωμένη Κόμισσα», επειδή σκότωνε νεαρά κορίτσια και με το αίμα τους έκανε για να κερδίσει την αιώνια νεότητα.

το 1823, πεθαίνει ο Έλληνας στρατηγός και ήρωας της ελληνικής επανάστασης, Μάρκος Μπότσαρης. Συμμετείχε και ηγήθηκε σε σημαντικές μάχες του αγώνα με τελευταία την μάχη του Κεφαλόβρυσου Καπερνησίου, όπου τραυματίστηκε από σφαίρα στον κρόταφο. Μεταφέρθηκε και ενταφιάστηκε στο .

το 1866, σε γενική συνέλευση των Κρητών στα Σφακιά αποφασίζεται η ένωση της Μεγαλονήσου με την . Αρχίζει η Κρητική Επανάσταση, που θα διαρκέσει έως το 1869, χωρίς επιτυχία.

το 1901, ιδρύεται στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ η αυτοκινητο Κάντιλακ, η οποία πήρε το όνομά της από τον γάλλο εξερευνητή Αντουάν Καντιγιάκ.

το 1911, ένας ιταλός σερβιτόρος αφαιρεί από το μουσείο του Λούβρου τον διάσημο πίνακα «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο Νταβίντσι. Θα βρεθεί δύο χρόνια αργότερα.

το 1940, υποκύπτει στο τραύμα του στο κρανίο ο Λέων Μπρονστάιν, γνωστότερος ως Τρότσκι, ρώσος πολιτικός, ηγετική μορφή της Οκτωβριανής Επανάστασης. Ο Τρότσκι, μια μέρα πριν, είχε δεχθεί χτύπημα με ορειβατική αξίνα από τον Ισπανό κομμουνιστή Ραμόν Μερκαντέρ ο οποίος είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του οικιακού προσωπικού του Τρότσκι και να μπει στο σπίτι του στο Μεξικό.

το 1960, ιδρύεται στην σιδήρου και χάλυβα, παραγωγής 250.000 τόνων.

το 1967, μεγάλη πυρκαγιά στη αποτεφρώνει 25.000 στρέμματα πευκόφυτου δάσους.

το 1970, ιδρύεται ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (Ο.Σ.Ε.), καταργουμένων των ΣΕΚ και ΣΠΑΠ.

το 2004, ο Πύρρος Δήμας κατακτά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας χάλκινο στην άρση βαρών και γίνεται ο πρώτος αθλητής με μετάλλια σε 4 συνεχείς Ολυμπιάδες στο άθλημα αυτό.

το 2013, στη Συρία η περιοχή Γκούτα δέχεται από χημικά με αποτέλεσμα να πεθάνουν εκατοντάδες άτομα.

το 2014, πεθαίνει σε ηλικία 75 ετών ο Αμερικάνος κατά συρροή δολοφόνος, Ρόμπερτ Χάνσεν. Ο γνωστός ως Butcher Baker αποδεδειγμένα απήγαγε βίασε και σκότωσε 17 και θεωρείται υπεύθυνος για το φόνο τουλάχιστον τριάντα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση