Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 20 Ιανουαρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 20 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 20 Ιανουαρίου

Σαν σήμερα, 20 Ιανουαρίου:

το 1833, ο Βασιλιάς Όθων και τα μέλη της Αντιβασιλείας φτάνουν στο με την αγγλική φρεγάτα «Μαδαγασκάρη» συνοδευόμενοι από 4.000 βαυαρούς στρατιώτες.

το 1877, τελευταία ημέρα της Διάσκεψης της Κωνσταντινούπολης, η οποία κατέληξε σε συμφωνία για πολιτικές μεταρρυθμίσεις στα .

το 1919, αποβιβάζονται στην Οδησσό τα πρώτα τμήματα της ελληνικής 2ης μεραρχίας στην Εκστρατεία της ς.

το 1937, με τον Αναγκαστικό Νόμο 447 της κυβέρνησης Μεταξά επιβάλλεται ο υποχρεωτικός σημαιοστολισμός δημοσίων υπηρεσιών, καταστημάτων και οικιών κατά τις εθνικές εορτές.

το 1942, σε διάσκεψη στο προάστιο Wannsee του Βερολίνου αποφασίστηκε η λεγόμενη «τελική λύση», δηλαδή η οργανωμένη εξολόθρευση όλων των Εβραίων της ς.

το 1955, και Παναθηναϊκός αναμετρώνται σε αγώνα για την ενίσχυση της Εταιρείας Προστασίας Ζώων. Οι «» επικρατούν με 3-0 έχοντας ως κορυφαίο τον Ανδρέα Μουράτη και σκόρερ τον Θέμη Μουστακλή.

το 1962, πεθαίνει ο Έλληνας πολιτικός και βιομήχανος Αντώνιος Φιξ, γιος του Καρόλου Φιξ της γνωστής ζυθοποιίας. Μια χρονιά πριν τον θάνατό του κυκλοφόρησε την μπύρα Άλφα.

το 1990, πεθαίνει η πολυβραβευμένη Αμερικανίδα ηθοποιός Barbara Stanwyck. Ήταν μια από τις 7 γυναίκες ηθοποιούς που τιμήθηκαν με βραβείο συνεισφοράς στην 7η τέχνη από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. ενώ ο ίδιος φορέας την είχε κατατάξει στην 11η θέση των 25 μεγαλύτερων σταρ όλων των εποχών.

το 1993, πεθαίνει η παγκοσμίου φήμης Βρετανίδα ηθοποιός Audrey Hepburn, γνωστή από την ταινία Breakfast at Tiffany's και πολλές άλλες πετυχημένες παραγωγές, που αποτέλεσε επίσης σύμβολο μόδας και κομψότητας για πολλά χρόνια ως και σήμερα.

το 1997, ο 20χρονος Ρονάλντο ανακηρύσσεται “ποδοσφαιριστής της χρονιάς”, μετά από ψηφοφορία περισσότερων από 100 προπονητών.

το 2001, ο ο νεότερος ορκίζεται 43ος Πρόεδρος των ΗΠΑ .

το 2002, γίνονται δεκαψήφιοι όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί στις αστικές και τις υπεραστικές κλήσεις. Οι αριθμοί κινητών τηλεφώνων δεν αλλάζουν.

το 2008, πεθαίνει η Ελληνίδα ζωγράφος αφηρημένης τέχνης και σύντροφος του ποιητή Μίλτου Σαχτούρη, Γιάννα Περσάκη.

 2009, ο Μπαράκ δίνει τον Προεδρικό όρκο ως πρώτος Αφροαμερικανός, και γενικά ο 44ος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

το 2010, αρχίζει ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας η δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στο κέντρο της Αθήνας.

το 2017, ορκίζεται 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Donald Trump.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση