Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 20 Φεβρουαρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 20 Φεβρουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 20 Φεβρουαρίου

Σν σήμερ, 20 Φεβρουαρίου:

το 1816, η όπερα του Ροσσίνι “Ο Κουρέας της Σεβίλλης” κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Αρτζεντίνα στη .

το 1822, ο ελληνικός στόλος με 16 πλοία από τα Ψαρά, 27 από την Ύδρα και 20 από τις Σπέτσες νικούν τον οθωμανικό στόλο του Καραπεπέ Αλή στη Ναυμαχία της Πάτρας.

το 1872, ανοίγει το Μητροπολιτικό Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

το 1891, ιδρύεται ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος.

το 1913, ο Ελληνικός Στρατός σφίγγει τον κλοιό του γύρω από τα Ιωάννινα και οι Τούρκοι ζητούν συνθηκολόγηση.

το 1913, επαναλαμβάνονται οι εργασίες της Βουλής μετά από 5μηνη διακοπή λόγω του Βαλκανικού Πολέμου. Ο ενημερώνει το Σώμα για τις πολεμικές επιχειρήσεις και τις διπλωματικές εξελίξεις του πολέμου.

το 1933, ο Αδόλφος Χίτλερ πραγματοποιεί μυστική συνάντηση με Γερμανούς βιομηχάνους με σκοπό τη της επικείμενης προεκλογικής εκστρατείας του Ναζιστικού κόμματος.

το 1944, Νορβηγοί αντάρτες βυθίζουν στη Βόρεια Θάλασσα οχηματαγωγό, με το οποίο οι Ναζί μεταφέρουν όλα τα αποθέματά τους σε βαρύ ύδωρ, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν καθοριστικά οι προσπάθειες του Χίτλερ να κατασκευάσει πρώτος την ατομική βόμβα.

το 1960, πεθαίνει ο Έλληνας κωμικός ηθοποιός Βασίλης Λογοθετίδης.

το 1968, καταστροφικός στον Άη Στράτη ισοπεδώνει σχεδόν όλα τα σπίτια αφήνοντας άστεγες και τις 220 οικογένειες του νησιού. Οι νεκροί φτάνουν τους 20, ενώ κάτω από τα ερείπια θάβονται και 5.000 αιγοπρόβατα και 400 βοοειδή ολοκληρώνοντας την της καταστροφής.

το 1989, πεθαίνει ο Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Νέζος.

το 1992, στις ΗΠΑ αποφασίζεται με νόμο ότι, η σεξουαλική παρενόχληση θα αποτελεί αιτία για την αυτόματη απόλυση από τον αμερικανικό στρατό και το σώμα των πεζοναυτών.

το 2015, η Ελλάδα και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καταλήγουν σε συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης κατά τέσσερις μήνες (2ο ), έπειτα από εντατικές διαπραγματεύσεις στο Eurogroup.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση