Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 20 Φεβρουαρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 20 Φεβρουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 20 Φεβρουαρίου

Σαν σήμερα, 20 Φεβρουαρίου:

το 1816, η όπερα του Ροσσίνι “Ο Κουρέας της Σεβίλλης” κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Αρτζεντίνα στη Ρώμη.

το 1822, ο ελληνικός στόλος με 16 πλοία από τα Ψαρά, 27 από την και 20 από τις Σπέτσες νικούν τον οθωμανικό στόλο του Καραπεπέ Αλή στη Ναυμαχία της Πάτρας.

το 1872, ανοίγει το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

το 1891, ιδρύεται ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος.

το 1913, ο Ελληνικός Στρατός σφίγγει τον κλοιό του γύρω από τα Ιωάννινα και οι Τούρκοι ζητούν συνθηκολόγηση.

το 1913, επαναλαμβάνονται οι εργασίες της Βουλής μετά από 5μηνη διακοπή λόγω του Βαλκανικού Πολέμου. Ο πρωθ ενημερώνει το Σώμα για τις πολεμικές επιχειρήσεις και τις διπλωματικές εξελίξεις του πολέμου.

το 1933, ο Αδόλφος πραγματοποιεί μυστική συνάντηση με Γερμανούς βιομηχάνους με σκοπό τη χρηματοδότηση της επικείμενης προεκς εκστρατείας του Ναζιστικού κόμματος.

το 1944, Νορβηγοί αντάρτες βυθίζουν στη Βόρεια Θάλασσα οχηματαγωγό, με το οποίο οι Ναζί μεταφέρουν όλα τα αποθέματά τους σε βαρύ ύδωρ, με να καθυστερήσουν καθοριστικά οι προσπάθειες του να κατασκευάσει πρώτος την ατομική .

το 1960, πεθαίνει ο Έλληνας κωμικός ηθοποιός Βασίλης Λογοθετίδης.

το 1968, καταστροφικός σεισμός στον Άη Στράτη ισοπεδώνει σχεδόν όλα τα σπίτια αφήνοντας άστεγες και τις 220 οικογένειες του νησιού. Οι νεκροί φτάνουν τους 20, ενώ κάτω από τα ερείπια θάβονται και 5.000 αιγοπρόβατα και 400 βοοειδή ολοκληρώνοντας την της καταστροφής.

το 1989, πεθαίνει ο Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Νέζος.

το 1992, στις ΗΠΑ αποφασίζεται με νόμο ότι, η ουαλική παρενόχληση θα αποτελεί αιτία για την αυτόματη απόλυση από τον αμερικανικό στρατό και το σώμα των πεζοναυτών.

το 2015, η Ελλάδα και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καταλήγουν σε συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης κατά τέσσερις μήνες (2ο μνημόνιο), έπειτα από εντατικές διαπραγματεύσεις στο Eurogroup.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση