Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 20 Δεκεμβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 20 Δεκεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 20 Δεκεμβρίου

Σαν σήμερα, 20 Δεκεμβρίου:

το 1812, κυκλοφορεί ο πρώτος με 86 των αδελφών Γκριμ, εν μέσω αντιδράσεων, επειδή ορισμένα από αυτά θεωρούνται ακατάλληλα για παιδιά.

το 1880, πεθαίνει ο Έλληνας έμπορος και εθνικός ευεργέτης Ζωρζής (Γεώργιος) Δρομοκαΐτης. Ενίσχυσε με σημαντικά ποσά διάφορα κοινωφελή ιδρύματα της Χίου, ενώ μεγαλύτερη ευεργεσία του ήταν το ψυχιατρικό θεραπευτήριο στο Δαφνί της Αττικής, το οποίο φέρει την ονομασία «Φρενοκομείον Ζωρζή και Ταρσής Δρομοκαίτου», γνωστότερο ως Δρομοκαΐτειο“.

το 1881, στην διεξάγονται εκλογές, τις οποίες κερδίζει ο Χαρίλαος Τρικούπης. Εκλέγονται και έξι βουλευτές που τάσσονται υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας: Γ. Φιλάρετος, Τ. Φιλήμων, Α. Πετσάλης, Γ. Μαυρομαράς, Α. Ρηγόπουλος και Χ. Δουζίνας. Από αυτούς, μόνο ο Γ. Φιλάρετος θα παραμείνει πιστός στις ιδέες του.

το 1924, αποφυλακίζεται ο Αδόλφος .

το 1981, πεθαίνει ο Έλληνας θεατρικός σκηνοθέτης Δημήτρης Ροντήρης.

το 1992, οι Αλοί του Κοσσυφοπεδίου μποϋκοτάρουν τις προεδρικές και στη Σερβία και το .

το 2007, η Βασίλισσα γίνεται η γηραιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου ξεπερνώντας την Βασίλισσα Βικτόρια που κράτησε τον θρόνο μέχρι τα 81 της χρόνια, 7 μήνες και 29 ημέρες.

το 2009, πεθαίνει ο Έλληνας εικαστικός Γιάννης Μόραλης, ένας από τους μεγαλύτερους έλληνες ζωγράφους της λεγόμενης γενιάς του '30, με πλήθος διακρίσεων στην και στο .

το 2009, πεθαίνει η Αμερικανή τραγουδίστρια και ηθοποιός Brittany Murphy, σε ηλικία μόλις 32 ετών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση