Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 19 Σεπτεμβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 19 Σεπτεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 19 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου:

το 1888, διεξάγεται ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός καλλιστείων στο Σπα του Βελγίου. Το πρώτο βραβείο απονέμεται στη Μπέρθα Σουκαρέτ από τη Γουατεμάλα.

το 1893, στη Νέα Ζηλανδία επικυρώνεται ο νόμος που δίνει το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

το 1931, ο χρηματιστηριακός πανικός σε και Ευρώπη επηρεάζει και την Ελλάδα. Σημειώνεται υποτίμηση των αξιών και χρεοκοπία χρηματιστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ κλείνει το Χρηματιστήριο.

το 1940, ανακαλύπτεται στη λίμνη της Καστοριάς ελληνική προϊστορική λιμναία πόλη, που χρονολογείται πριν 2000 π.Χ.

το 1957, πραγματοποιείται η πρώτη αμερικανική υπόγεια δοκιμή πυρηνικής βόμβας.

το 1960, εγκαινιάζεται στη Θεσσαλονίκη το πρώτο εργοστάσιο ετοίμων ενδυμάτων, το οποίο κατασκευάστηκε στην ελεύθερη ζώνη της πόλης από Γερμανούς κεφαλαιούχους.

το 1994, η τρομοκρατική οργάνωση ΕΛΑ ανατινάζει με τηλεχειριζόμενη υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ στον Περισσό, με να σκοτωθεί ο 42χρονος αξιωματικός Απόστολος Βέλιος και να τραυματιστούν άλλα εννέα άτομα.

το 1996, το Ευρωκοινοβούλιο εγκρίνει καταδικαστικό ψήφισμα για την Τουρκία, η οποία δεν σημειώνει πρόοδο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του εκδημοκρατισμού.

το 2016, πεθαίνει η Ελληνίδα συγγραφέας, ποιήτρια, μεταφράστρια, Βούλα Δαμιανάκου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση